Revenge on the Bad Boy

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2014 kl. 09:51 i Tips & trix
Miro är ungefär täckesslaktaren nummer ett, vilket betyder att Jumanjis täcken inte får vara hela länge. Det är riktigt tråkigt, Miro har alltid fina och hela täcken medan Jumanjis är lagade med både sömmar och lappar lite här och var. Ett tag var det nya stora revor varje dag = inte det minsta roligt.

Anti-bitkräm är, som de flesta kanske vet, väldigt bökigt att kladda på. Att kleta på lite på små ytor är ingen big deal, men att smeta på ett helt täcke är desto mer jobb. Förutom att ett täcke är en väldigt stor yta blir det väldigt kladdigt överrallt och det är näst intill omöjligt att komma åt. Vi har däremot kommit på en lösning som gör det hela mycket smidigare!

Ta en tom sprayflaska, just nu använder vi en gammal urdiskad flugspraysflaksa. Ta hjälp av en sked för att ha i anti-bitkräm i flaskan, det är oftast svårt att få ner krämen men det gör inget om den fastnar i toppen. Häll sedan i kokhett vatten, om krämen fastnat i toppen kommer den då att rinna ner i flaskan. Skaka om blandningen, krämen kommer smälta och blandas om i det heta vattnet. Sedan är det bara att spraya blandningen över hela täcket, vi brukar även ta en vanlig svamp och gnugga med efteråt. Häng sedan upp täcket över natten och sedan är det redo att användas!

Sedan vi började med det här har antalet revor i Jumanjis täcken minskat. Täckena håller sig hela längre, visst är det lite småhål här och var men de största revorna har undvikits i alla fall. Proceduren behöver förbättras då och då, men hellre det än att behöva laga och köpa nya täcken stup i kvarten.

 
Vi använder oss av anti-biten här ovan. Den är lite seg och som en kräm redan från början, vilket gör att den är lätt att få ner i en flaska. Från början valde vi den här eftersom det var den ända som det stod på förpackningen att den var giftfri, bra val dessutom då jag upplever att den här verkar mer användarvänlig på det sättet som vi blandar ut än andra anti-bitkrämer som jag sett.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback