Miro - 3 januari 2014

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2014 kl. 15:35 i Ridpass - Miro
Årets första träning är avklarad! Var ungefär två veckor sedan jag tränade för Pernilla nu så det kändes bra att "vara tillbaka". Det blev dessutom en bra träning, både jag och Miro var slut efteråt (speciellt Miro).

I den individuella framridning upplevde jag att jag hittade rakriktningen bra på rakt spår samtidigt som ställning/böjning fungerade bra på böjt, det som saknades var däremot den där extra energin. Han var dessutom inte sådär klockrent bra framme för skänkeln och lyssnade direkt på signal. När själva träningen började fick jag därför börja med att variera tempot en del samt hålla efter att han höll det tempot jag ville. Tempot fick jag framför allt variera genom att ändra min lättridning och det fungerade faktiskt förvånadsvärt bra, det tycker jag bevisar ett bra resultat av all reaktionsträning.

Vi fortsatte sedan med skänkelvikningar, fick rida de i zickzack över medellinjen och växla mellan höger och vänster. Syftet är att få honom kvickare för skänkeln och det blev han även, den här övningen fungerar väldigt bra på Miro överlag tycker jag och den ger alltid en bra effekt. Sedan fick jag istället rida upp på medellinjen > flytta honom några steg skänkelvikning och lägga en volt ur det > ställa om och flytta skänkelvikning åt andra håller och lägga en volt ur det < ut på medellinjen igen och rida på framåt. Även den övningen gav ett bra resultat på Miro tycker jag.

Resten av träningen blev det mycket tempoväxlingar och inslag av mindre volter här och var längs med fyrkantsspåret, både i trav och galopp. Galoppen gjorde susen, han var väldigt fin genom volterna och tog dessutom hjälparna bra. Efter galoppen blev dessutom traven ännu bättre.

Jag är nöjd med träningen. Känns som att min rakriktningsridning verkligen gett resultat, för idag var han verkligen rakriktad. Bakbenen var däremot lite lata idag och därför blev det mycket fokus på det idag, men han blev väldigt fin. Jag får däremot ingenting gratis och måste verkligen rida för det, men det är så värt det. Idag kände jag av magmusklerna riktigt ordentligt kan jag säga, måste nog ta och träna upp de ytterligare för att verkligen orka rida honom fullt ut i de gångarter som han börjat hitta till nu. Det känns i alla fall som vi verkligen kommer framåt, vi står inte och nöter på samma ställe. Miro är positiv till arbete även om han är lite lat men å andra sidan blir arbetsgnistan större och större ju mer han får jobba på något sätt. Jag är väldigt nöjd med honom, mig själv också dessutom. Idag var det inget tjat alls om att jag sneglade till höger eller föll ut på högersida, min egna fokusering där måste ha givit resultat!

Kommentarer
Kommentar av: Tuuli Elmgren

Gör du bloggdesigner till andra?

Svar: Tyvärr gör jag inte det då tiden inte finns. Funderar däremot på om jag ska ha en utlottning av min tidigare design inom en snart framtid! :)
Jennie Börs

2014-01-04 @ 08:58:29
Blogg: http://tuulielmgren.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback