San Remo - 26 februari 2014

Publicerat av Jennie Börs den 26 Februari 2014 kl. 21:55 i Ridpass - Andra hästar
Idag stod hopplektion på schemat, vi var dessutom bara halvgrupp vilket innebar två ryttare: inte illa! Både jag och Karin hade svarat att Susanne fick välja vem vi skulle ha när hon frågade om vi ville rida Samritha eller San Remo, det slutade med att hon valde att vi skulle slåss om hästarna. Vi är däremot inte så bra på att slåss så efter att Susanne hade bestämt att Karin skulle rida den som började på S slutade det med att vi lottade genom att Susanne gömde ett höstrå i ena handen, den som fick höstrået skulle rida San Remo och det var helt enkelt jag som fick det. Även om det från början inte spelade mig någon roll vem jag red är jag glad att det blev San Remo.

Åter till passet, som förövrigt blev mitt första storhästpass för i år. Framridningen kändes bra, fick till både en bra trav och galopp + att det flöt på bra i de små övningar vi gjorde. I traven red vi på en volt över en bom medan vi i galoppen istället galopperade över bommen på en båge.

Själva hoppningen bestod av en bana med travbommar, två-studs, oxer och ett räcke. Första vändan på banan kändes väldigt bra, vi hittade verkligen ett flyt genom hela. Andra vändan blev lite mer hattig, han blev lite spänd till en början vilket höll i sig över studsen och även om de resterande sprången blev bra var det lite hattigt där emellan med små avbrott och så. Sista vändan hittade vi däremot tillbaka till det där flytet igen!

Fick däremot ta om studsen flertalet gånger på slutet, den blev nämligen upplagd så det snarare blev en upphöjd bom fram till ett räcke och vi hade lite problem med att bara komma över rätt. Det blev nämligen lite trixigt och vi flög väldigt högt flertalet gånger innan vi fick till det. Överlag flög vi ganska bra över de flesta hindren kan jag säga, han tog i ganska så ordentligt. Kändes ungefär som vi flög dubbelt så högt mot vart hindren egentligen låg på.

I avtravningen kändes han väldigt fint, härligt tryck i traven som dessutom gick att reglera bra. Jag är väldigt nöjd med dagens pass, finns inget jag vill klaga på. Trots att jag inte hoppat (eller ens ridit?) storhäst på säkert tre månader gick det kalasbra. Känns även bra att jag kan känna mig såpass trygg även om han tar i och verkligen hoppar, tidigare hade jag antagligen tyckt att det varit obehagligt och blivit bromsande mot hindren men nu vågar jag lätta fram istället. Jag kan ge mig själv en stor klapp på axeln för att jag blivit så tuff! San Remo fick många klappar för att han var så duktig kan jag säga.

 
Han är så snäll och fin den här hästen, absolut min storhästfavorit på ridskolan. Det är efter sånna här pass jag nästan överväger att konvertera till storhästhoppryttare istället för ponnydressyrryttare, hihi. För även om det är med skräckblandad förtjusning så är det så förbaskat roligt och härligt att flyga över hinder, speciellt när jag verkligen känner att jag kan lita på hästen. Fler pass som det här önskar jag mig!

Kan även tillägga att Miro också var en fin ponny under dagens trimpass, även om han hade väldigt stora problem med att komma ihåg hur man gör halter eller att när man väl stannat ska man stå still utan att röra sig framåt eller slita tyglarna ur händerna på matte. Förutom det var han väldigt fin och tillslut stod han still korrekt uppställd med huvudet någorlunda still! Nya hoppsadeln var dessutom fortfarande skön att rida i.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback