Miro - 7 februari 2014

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2014 kl. 20:11 i Ridpass - Miro
Idag har jag tränat dressyr för Pernilla, en av veckans höjdpunkter. Redan i den individuella framridningen kände jag att idag var en bra dag, för jag kunde på en gång börja där jag och Miro avslutade igår. En ponny som känns väldigt avslappnad i kroppen och som kommer framåt neråt till bettet.

Vi började med att trava och galoppera fram lite för att få lite mer aktivitet från bakbenen, vi hittade det ganska på en gång faktiskt utan att jag behövde påminna honom jämt och ständigt. Fick sedan rida en övning i trav som gick ut på att jag skulle rida in i öppna på långsidan och efter halva långsidan rida ut på en diagonal i mellantrav innan jag gick över i en båge för att komma ut i samma varv igen. Gjorde den åt båda hållen och Miro var fin. Fick därefter jobba en del med skritten, mellanskritt utan att han tappar bekbensaktiviteten. Inte en helt lätt historia kan jag säga, de vill gärna släpa sig fram istället för att verkligen lyfta sig.

Det resterande arbetet låg längs fyrkantsspåret och på mittvolten. På mittvolten jobbade vi mycket med galoppen idag, fick bland annat gå in på en mindre volt vilket Miro tyckte var väääldigt jobbigt. Var ett tag sedan vi verkligen samlade ihop den där galoppen på ett mer krävande böjt spår. Miro skötte det däremot bra även om han i båda varven gjorde sig väldigt stark och försökte dra sig utåt, men med tålmodig ridning fick vi ordning på det. I högervarvet fick jag gå ut på en större volt igen och där kunde jag verkligen känna skillnaden på galoppen. Det var verkligen ett avstamp i varje galoppsprång som kändes ända fram till handen, en helt annan känsla än när bakbenen bara blir korta och stötiga. I vänstergaloppen fick jag också känna den känslan lite grann, även om den inte blev fullt lika tydlig eftersom jag bara låg på den lilla volten där ha försvarar sig mer.

Resultatet av galoppen blev en otroligt bra trav. Fy sjutton så han travade på och med vilken känsla. Fick i vänstervarvet rida öppna övergång förvänd sluta på långsidan för att få tag på yttersidan mer bland annat medan jag i höger fick ta igenom det på volten istället. Avslutningsvis fick jag även flytta bogarna precis som i skänkelvikning, fast det bara är bogarna som flyttas. Ska absolut ta med mig den övningen för där fick jag verkligen koll på bogarna, känslan var som att jag fick till en bättre böjning.

Jag är riktigt nöjd med dagens träning. Känslan var väldigt bra och Miro var väldigt fin. Han kom verkligen över sin bekvämlighetszon där han är otroligt lat och behöver påminnas hela tiden, idag kom han istället in i arbetszonen där han verkligen ger allt. Han bara maler på och öronen är spikade framåt, hur söt som helst. Miro har verkligen helt två olika sidor när det kommer till arbete. Jag är hur som helst väldigt nöjd, vi kom verkligen åt bra saker idag och jag kan knappt vänta för att arbeta vidare med det här. Bästa ponnyn!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback