Don't forget where you belong

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2014 kl. 21:24 i Tävling
Tävlingssuget börjar krypa sig på ordentligt nu kan jag säga. Träningen går väldigt bra och det känns verkligen som att jag och Miro blivit ännu mer sammansvetsade. Jag har kommit till en helt ny ridning, som han även accepterar, vilket gör att jag får ut ännu mer av honom nu än innan. Hoppas och jobbar verkligen för att kunna hålla den här ridningen även på tävling.

Jag har gjort en liten grovplanering fram tills Thailandsresan i april, förhoppningsvis ska allt klaffa i år så att vi kan börja tävlingsterminen enligt mina planer. Vi får väl se, jag skrev precis så förra året också. Det här med att komma igång i tid har inte gått så bra för mig och Miro, under alla vårsäsongsstarter vi haft har det skjutits upp av en eller annan anledning. 2011 kastade Miro av mig i början av februari, det slutade med en armbåge ur led, en spricka i armbågen och ett riduppehåll på 7-8 veckor. 2012 var jag på ULK-kurs under säsongens första tävling, sedan var det ett glapp till nästa. 2013 var Miro trotsig och den dåvarande dressyrsadeln började ligga allt sämre, därför kändes det inte rättvist mot varken honom eller mig att starta. Jag är i alla fall anmäld till de två första tävlingarna nu, tyvärr ligger jag som reserv i båda. Inte visste jag att det sa "PANG!" och storhästtävlingarna var fulla. En lärdom jag verkligen kommer ta del av.

 
Planeringen just nu sträcker sig fram tills vår Thailandsresa 11/4, hur jag lägger upp tävlingarna efteråt får vi se. Jag har en planering även för efter det men jag vill inte ta ställning till det helt förens jag vet till 100% hur Miros aktivering kommer se ut, han kräver nämligen en del för att hålla sig i toppform. Helst av allt vill jag ju trimma själv även då, men det blir lite trixigt! Har även en "liten annan" sak planerad efter resan. Åter till planeringen, den ser ut såhär:

Svärdsjö Ridklubb 9/3 - LB:1
Årets första tävling blir förhoppningsvis i början av mars. Det blir även första storhästtävlingen, spännande! Vi börjar med en LB:1, som även är högsta klassen för dagen, vilket känns bra för att komma ingång igen. Det är bara att hålla tummarna för att jag kommer med från reservlistan!

Avesta Ridklubb 15/3 - LB:3
Nästa tävlingsstart blir förhoppningsvis en regional LB:3 i Avesta. Jag har faktiskt aldrig tävlat i Avesta, trots att det ligger såpass nära. De har haft en ponnytävling sedan jag skaffade ponny och det var under min och Miros första höst, vi skulle egentligen deltagit men det blev inget av eftersom vi hade ringorm i stallet. Även här hoppas jag på att komma med från reservlistan.

Falu Ridklubb 29/3 - LA:1
Årets första LA-start blir på min födelsedag i Falun.

Fagersta Ridklubb 5/4 - LB:3
Hoppas lite på att de lägger in även någon LA-klass här, som planerade klasser ligger nämligen bara två LB-program. Annars rider vi LB!

I slutet av förra säsongen var vi ute och red LA:P1or, nu är majoriteten av alla klasser på LB-nivå. Det känns lite konstigt, men samtidigt lite bra. Jag vill känna att vi kommer igång och dessutom har jag ingen aning om hur stor skillnad det kommer vara mellan att rida på ponnynivå och storhästnivå. Sedan åker jag absolut inte iväg för att vinna och samla rosetter i första hand, jag vill ut och hitta den där bra känslan på tävlingsbanan och ha roligt med min ponny.

Lite LA-program hoppas jag i alla fall att det blir, det ska även bli roligt att rida t.ex. LB:3. LB:1an kan jag i sömnen nu för tiden. Det ska dock poängteras att jag behöver träna på att rida lättare program hemma innan vi ska ut. Har ridit igenom LB:1an vid några tillfällen hemma och fy vad jag tappar ridning, jag "styr bara runt" honom. På LA-nivå jag hittar jag bättre ridning automatiskt, för det första händer det mer och för det andra har jag lärt mig vart jag ska agera och på vilket sätt. Jag behöver hitta samma ridning även i ett LB-program nu. Ska därför rida igenom det regelbundet och hitta ställen där jag kan engagera honom extra samt verkligen hitta ridningen i varje rörelse.

Efter Thailand hoppas jag att vi kommer ut på några fler LA-starter. Jag vill verkligen tävla, för jag älskar att tävla. Vi får däremot se vart tiden leder oss, jag har som jag nämnde en annan plan och det kan hända att tävlandet måste regleras utefter den. Vi får se helt enkelt.

Hur som helst ska det bli roligt att få tävla. Jag längtar efter att få packa mina rosa Hööks-kassar med utrustning, putsa såväl Miro som stövlar/sadel/träns så det blänker och få till de där perfekta knopparna. Allt som har med tävling är roligt tycker jag, från minsta förberedelse till allt är urpackat och hopplockat efter hemkomst. Att det nu är storhästbanorna istället för ponnybanorna tänker jag inte så mycket på, jag menar jag och Miro är fortfarande i samma team. Den enda skillnaden är att motståndet inte är ponnyer.


Kommentarer
Kommentar av: Emelia

Jag var med i Fagersta ryttarklubb förut:)
Jag kommer nog att kolla på den dressyr tävlingen:)
Då kanske jag får se dig!

Svar: Vad roligt! :)
Jennie Börs

2014-02-04 @ 07:12:10
Blogg: http://emeliaperala.for.me
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback