Gymnasie-DM: 4 april 2013

Publicerat av Jennie Börs den 04 April 2014 kl. 16:49 i Tävling
Idag blev det väldigt tidig uppgång, jag som är van med att fredag är lika med sovmorgon. Inte idag inte däremot, alarmet ringde redan vid 05:00. Två timmar senare rullade vi sedan mot Rättvik med båda ponnyerna bak i transporten, idag har jag och Johanna nämligen ridit gymnasie-DM!

Det blev en liten "sista-minuten" grej det här, hade nämligen inte alls tänkt rida tills jag kom på förra onsdagen att det visst kunde vara lite roligt. Programmet lockade ju inte speciellt mycket eftersom jag hellre rider något annat än just LB:1, men samtidigt kände jag att det kunde vara roligt att rida någon form utav DM i år. Kommer ju trots allt inte bli något riktigt DM för min del i år, tyvärr.

LB:1
Framridning:
Känslan på dagens framridning var inte på topp. Headshakingen trodde jag för en stund att han lagt på hyllan, men nejdå, efter en stund kom den framsmygandes som ett brev på posten. Utöver spände han till, tittade på annat och kändes lite allmänt ofokuserad vilket även bidrog till att han tappade lite bjudning. Jag red i alla fall på enligt min planering och fokuserade på mitt, för att försöka få hans fokus på rätt plats.

Känslan blev tillslut okej, i traven hade jag önskat lite mer energi och i galoppen hade han gärna fått haft huvudet mer på plats samt haft mer tryck i bakbenen. 

I collectingring:
Vi hade tre starter på oss inne i körhallen innan vår start, det kändes skönt eftersom han brukar skärpa till sig lite när han fåt byta miljö. Mycket riktigt blev det så, i traven började han fokusera mer vilket även ledde till att vi hittade den där sista lilla energin. I galoppen fortsatte han att greja med huvudet och bakbenen blev fortfarande lite korta, men det blev betydligt bättre än ute. Känslan överlag blev helt enkelt betydligt bättre!

På banan:
Idag var det tydligen läskigt nere vid domaren, därför var han tvungen att vända och backa lite innan han kunde gå förbi där. Hann därefter med något varv i både trav och galopp åt båda hållen innan vi fick startsignal. Travprogrammet kändes stabilt, det här med böjning och ställning sitter verkligen på sin plats vilket leder till fina och mjuka omställningar. Skritten var svår som alltid, han går och rycker lite men han får i alla fall ut halsen mer och mer. När det var dags för trav kände jag att han var beredd på att det skulle vara galopp, fick därför rida väldigt kallt. Vi klarade oss förbi med någon taktning och ett slag med bakbenet innan vi kom igång med traven. Galoppen fortsatt hyffsat stadig, här har han lite svårare att hålla huvudet i styr men samtidigt var det mycket bättre än under framridningen. Ställningen och böjningen blir däremot inte fullt lika bra som i traven, men den är ändå godkänd. Förbaskat svårt är det dessutom att rida 15m volter, för mig. Överlag ett väldigt jämnt program, tyvärr fanns det en hake: det saknades energi.

Jag var inte speciellt nöjd med känslan, för även om han kändes väldigt lydig och "på plats" saknades den där energin som tar väldigt mycket av helheten. Idag fick jag ingenting gratis där, tyvärr. Det blev dominerande 6or genom programmet, med någon enstaka 5-7. Slutresultatet landade på 60.69% vilket inte var ett helt oväntat resultat med tanke på den saknade energin.

 
Om jag hade fått bestämma, skulle jag vilja ha landat på runt 65% i alla fall. Det är inte mycket begärt på den här nivån med tanke på att vi har några starter i bagaet för säsongen. Vi hade dessutom garanterat landat på det, om inte mer, om det inte vore för den bristande energin. Men men, det är väl lite så när det kommer till Miro: ingen tävling är den andra lik. Det finns alltid något nytt som dyker upp!

Nu ska vi ladda om för LA:3 istället! Det ska bli så spännande med ytterligare en debut, det är roligt att få vidga sina vyer.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback