Fagersta Ryttarklubb: 5 april 2014

Publicerat av Jennie Börs den 05 April 2014 kl. 23:40 i Tävling
Som en kontrast till gårdagens tidiga start blev det idag en betydligt senare. Jag har ingenting emot att starta sent, men idag blev det verkligen en sån där "gå och vänta"-dag. Var upp en stund till stallet på förmiddagen och promenerade Miro samt putsade utrustning och packade, gick därefter hem och putsade stövlar, packade mina grejer och åt lunch. Var sedan upp till stallet igen och tog det lite lugnt innan jag började plocka fram allt som skulle med innan jag borstade och knoppade Miro. Tillslut kunde vi äntligen rulla mot Fagersta!

LA:3
Framridning:
Fortsatte mitt upplägg med att börja ta igenom honom på volten i alla gångarter, det fungerar bra tycker jag. I traven var han inte alls stökig med huvudet till en början, därefter smög det sig på lite slag här och var men inget överdrivet. Galoppen var lite värre däremot, bitvis kändes det mest som att vi stod på samma fläck och bara slängde huvudet upp och ner. Knashäst. Jag red i alla fall på, red lite rörelser och delar ur programmet och försökte mest vänta ut honom genom koncentrerad och fokuserad ridning. I traven fungerar det bra, där är han fin och på plats. Galoppen är mycket värre, där blir han som sagt kort och opåverkbar. Lyckades faktiskt bli av med de värsta huvudkastningarna tillslut i galoppen, men han var fortfarande lite kort.

Känslan på framridningen var helt klart godkänd. Han bjuder verkligen på riktiga ljusglimtar! Det är så tråkigt att headshakingen spelar över i galoppen bara, tänk om han kunde släppa efter lika fint där som i traven.

På banan:
När vi kom in på banan blev han otroligt spänd, han tittade väldigt mycket både på läktaren och blommorna i bokstäverna. Red mest i galopp, i båda varven, vilket gjorde att han spände av lite i alla fall. Startsignalen gick och han var fortsatt spänd, men han hade i alla fall lite mer bjudning i sig idag!

Känslan genom själva programmet var helt okej. Han kändes genomgående spänd och ibland spände han dessutom till lite extra, men samtidigt gjorde han inga stora affärer av det. I traven hade vi egentligen ina större missar alls som jag kände av, mest lite småsaker som är svåra att påverka just nu. Galoppen var spändare än traven, men hade samtidigt inga större katastrofmissar. Det största som hände var att han blev skrämd av en fågel, vilket ledde till ett avbrott och en utebliven mellangalopp eftersom vi aldrig han riktigt hitta den efter avbrottet. Jag var helt klart nöjd efter ritten, det var trots allt första gången vi red LA:3 och vi hade dessutom inga större nämnvärda missar. Känslan var bättre än igår, hellre en spänd ponny som går framåt än en som är på plats utan energi.

Jag blev glatt överraskad när jag fick veta vårt slutresultat, 62.57%! Min gissning var att vi skulle landa på 58%... Spändheten syntes antagligen inte speciellt mycket, för den nämndes inte ens. Även idag fick vi fler 8:or och till min stora glädje fick vi 8,5 på travvolten åt höger: det är nästan helt otroligt. I övrigt håller travprogrammet en hög nivå med sina 6-8,5or (5,5 på mellantraven, men Miro har väldigt svårt för det och spändheten gjorde det inte lättare att länga). Galopprogrammet är inte lika stadigt, men vi fick några 7or även där men sedan smyger det även in några 4or. Precis som det står i slutkommentaren behöver vi hitta samma fina kontakt och mjuka rygg där som vi har i traven. Vi fick även en 7,5 på korrektheten idag, det kändes väldigt bra. I resultatlistan blev vi 15/32.

Jag kan inte vara annat än nöjd! Orden räcker knappt till för att beskriva hur glad och nöjd jag är över dagens resultat, det känns nästan overkligt. Visst är det synd att de där små skitsiffrorna ska smyga sig in och det är extra synd när jag vet att det just nu framför allt är headshakingen som spökar. Hade inte den funnits hade jag garanterat lyckats få fram en bättre galopp hos honom, just nu är det den som saknas.

 
Jag och Miro har aldrig tidigare presterat så här jämnt på en så pass hög nivå. I våra fyra starter mot storhästarna har vi alltid legat över 60%, i fyra olika program. Två av dessa program har varit helt nya för oss. Det känns nästan overklig, för vi har den senaste månaden dagligen brottats mot headshakingen men trots det klarar vi av att prestera. Travprogrammen är riktigt fina nu, det är bara den där galoppen som saknas. Vi behöver hitta en rundare galopp där han spänner av i rygg och bakben för att hitta en jämnare kontakt och när det är på plats: då jäklar är han farlig. Även om hans konkurrenter är storhästar.
 

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback