Xtreme ponymakeover

Publicerat av Jennie Börs den 21 November 2013 kl. 21:49 i Vardag
Idag var det dags att ta fram saxen och förvandla Miro från trollponny till tävlingsponny. Under tävlingssäsongen får hans man se så vild och ovårdad ut som den vill, så länge knopparna blir fina är jag nöjd. Tyvärr har Miros nedre del av manen en viss tendens till att gå av vilket resulterar i en lång och tjock man framtill medans manen vid manken och lite framför är kort, tunn och står åt alla håll. Som tur är, är Miro minst lika söt ändå och hans nacke bär absolut upp man längden utan att det ser allt för dumt ut.

Det slutade med att manen blev blev i kortaste laget, i alla fall vad jag anser om Miros man. Ungefär 1,5 handsbredd, det är lagom eftersom han trots allt har lite nacke och dessutom är det lagom längd för att manen ska hålla sig på rätt sida. Jag kör stenhårt på sax när det kommer till att trimma manen, jag har provat att rycka men jag får det helt enkelt inte bra. Tycker faktiskt det är snyggt med en avklippt man när den är tjockare, speciellt efter någon vecka ner den slitit till sig lite nertill. Jag tunnar aldrig ur Miros man, har gjort det en gång för över tre år sedan men efter det har den fått varit i ordinarie tjocklek. Stora knoppar ska det vara, manen får därför även vara tjock.

Mindre bra före- och efterbilder tagna med mobilen, men skillnanden syns lite i alla fall!

Antagligen kommer små justreringar att behövas göras imorgon när den har lagt till sig ordentligt, så är blir det alltid. Måste verkligen hitta en bättre sax också, IKEA-sax är inte att föredra och en av de bättre saxarna är spårlöst försvunna. Jag får ge mig ut på saxjakt helt enkelt!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback