What about Miro...

Publicerat av Jennie Börs den 25 November 2013 kl. 22:34 i Allt & inget
Här kommer det lite småfakta om Miro som ni kanske inte hade koll på!

... Miro står alltid och suger på tungan när han dricker. Det är verkligen supersött, han tar lite vatten och sedan står han en lång stund och funderar medans han suger på tungan innan han åter igen dricker lite till.

... Miro har en brännmärkning på vänster lår. Den är ganska otydlig och syns mer i vissa perioder. Helt vad den föreställer har jag inte lyckats lista ut, men det står i alla fall 99 under ett "mönster". Tror att det ska föreställa samma logga som finns i hans pass däremot.

... Miro har dispens för att få tävla med nosnät i dressyr. Nätet får användas vid utomhusstarter och framridningar utomhus vid uppvisande av intyg i sekitariatet. Dispensen är giltig hela 2014 ut, sedan behöver den förnyas.

... Miro har varit barfotaponny. Vi hade honom även barfota under första månaderna här för att prova, det höll så länge vi inte red ut längs med allt för grusade vägar. Han blev aldrig ömfotad men däremot blev hovarna uppflikade vilket i längden inte är hållbart, vi skulle dessutom skott honom innan vintern oavsett eftersom vi ville ha honom broddad.

... Miro är utan tvekan den svåraste ponnyn (och hästen) jag ridit. Han kräver otroligt mycket av sin ryttare för att allt ska falla på plats. Det går aldrig att "bara följa med" utan varje steg behöver ridas med rätt teknik och med rätt timing. Han har gett mig otroligt mycket inom ridningen och samtidigt som han är en ordentlig utmaning är han den roligaste hästen jag ridit och den som gett mig de största "aha"-upplevelserna.


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback