Miro - 28 november 2013

Publicerat av Jennie Börs den 29 November 2013 kl. 22:31 i Ridpass - Miro
Igår stod dressyrträning för Pernilla på schemat, jag var så laddad eftersom det var i stort sätt två veckor sedan sist! Dressyrsadeln åkte dessutom på idag också, har under Miros lugna period enbart ridit i hoppsadeln. Dagens valde vi att fokusera på grundridningen, nu är det dags att komma åt det där lilla sista eftersom vi inte har någon tävlingsstart i sikte inom en snar framtid. Det var även en lagom nivå eftersom han tagit det lugnare ett tag.

Den individuella framridningen fokuserade jag på massor av övergångar mellan både skritt-trav och trav-galopp, Miro var nästan lite för lydig nu när han vet vad jag är ute efter i övergångarna. Fick därför tänka om i systemet för att han verkligen ska lyssna på mig och inte ta saker i egna händer. Träningen fokuserade vi sedan på att Miro verkligen skulle hitta fram till bettet samt hitta sin balans i det hela själv. Mycket arbete på mittvolten och innanför fyrkantsspåret, fick även jobba en hel del på medellinjen med övergångar mellan alla tänkbara gångarter.

Upplägget på träningen blev väldigt bra tycker jag. Är verkligen imponerande hur Miro har ändrats, ridsättet jag hade idag hade aldrig fungerat för tre månader sedan. Miro skulle då ha tagit alla saker i egna händer. Idag fick jag rida med handen framme, hela tiden. Den skulle vara där i såväl igångsättningar och galoppfattningar som avbrott, allt skulle ske genom sitsen. Det är inte det att jag håller Miro hårt i vanliga fall, snarare tvärt om, men det vi vill åt genom den här ridningen är att han ska komma loss helt och hållet genom kroppen, släppa efter i överlinjen ytterligare och verkligen hitta fram till handen och bära sig själv. Vi nådde det här väldigt bra och Miro trampade verkligen igenom extra mycket med sitt lite korta högra bakben. För mig som ryttare kändes det lite konstigt men samtidigt bra, det var lite klurigt att hitta helt rätt balans. Jag ville till exempel kompensera att handen låg i framåtläge genom att hamna med axlarna lite för långt tillbaka när jag skulle fånga upp honom. Det är därmot väldigt nyttigt att rida på det här sättet, jag måste verkligen hitta helt rätt position och hitta stabiliteten: vilket jag även gjorde.

Jag är väldigt nöjd med träningen. Känslan var väldigt bra och Miro jobbade på som bara den med en positiv inställning. Fortsatt sån här träning kommer verkligen att hjälpa oss att komma vodare ytterligare i allt annat arbete!


Miro kommer att tömköras av Pernilla på lördag medan jag är i Stockholm, fredag och söndag blir det vila. På måndag rider jag lite lättare och på tisdag är det Göranträning som gäller.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback