Miro - 22 november 2013

Publicerat av Jennie Börs den 22 November 2013 kl. 14:31 i Ridpass - Miro
Igår kväll velade jag mellan om jag skulle rida Miro på förmiddagen eller innan kvällsfodringen, det slutade med att jag bokade ridhuset mellan 09.00-10.00. I efterhand är jag väldigt glad för det, hur underbart är det inte att rida i ett princip nysladdat ridhus? Miro var mindre imponerad av att han fick stå kvar inne medan kompisarna fick gå ut i hagen men lite gladare blev han allt när sadel och träns åkte på.

Miro har bara promenerat och vilat sedan han fick sina vaccin i måndags, idag valde jag att ta det fortsatt lugnt. Efter att ha skrittat fram honom vid hand en stund satt jag upp och fortsatte skritta honom på långa tyglar ett tag innan jag kortade upp dem. Vi la oss lite innanför fyrkantsspåret och där jobbade jag med att ha honom helt rak på de raka spåren medan han skulle böja och forma sig genom hörnen. Jag la även in flertalet skritt-halt-övergångar per varv för att få honom uppmärksam och mer med mig. Gick sedan in på 20m volten, fortfarande ett steg innanför ordinarie spår, för att få igenom böjningen lite extra. Avslutade med att trava en liten stund i båda varven på 20m volten, mest bara för att känna av och för att han skulle få jogga igenom kroppen. Fokuserade mycket på böjningen och att han skulle ha det tempo som jag bad honom om. Vi skrittade sedan lite på tygeln innan jag skrittade av honom.

Miro kändes fin idag. Han var med på noterna samtidigt som han lyssnade och accepterade det jag bad honom om. Jag ställde egentligen inga överdrivna krav, men han gjorde det jag bad honom om. Han kändes dessutom väldigt mjuk och fräsch i kroppen, flera djupa frustningar kom dessutom i rad vi flertalet tillfälle. Det kändes bra! Jag fokuserade även på att mina brister, även jag skötte mig bra på den fronten.


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback