Con Rise - 27 november 2013

Publicerat av Jennie Börs den 27 November 2013 kl. 22:14 i Ridpass - Andra hästar
Dags för veckans lektion och veckans häst blev Con Rise. Hade joggat Miro lite snabbt i ridhushålet mellan lektionerna (det är mellan 18.00-19.00) så blev snabba puckar eftersom min lektion börjar vid 19.00. Höjdnivån mellan Miro och Con Rise är väl en sådär 30cm också, haha.

Dagens känsla var väldigt varierad. Första delen av lektionen kändes det mest "stappligt och fyrkantigt". Kändes inte alls som att vi hittade rakriktningen utan han blev gärna förböjd och la sig lite extra i högertygeln oavsett varv. Jag försökte alla metoder jag kunde komma på för att få honom mer jämn i kontakten men det var otroligt svårt, för när jag ändrade lite i ridningen kom nämligen nästa hinder. Jag blir dessutom lite feg och vågar inte ta igenom vissa av dessa problemen eftersom jag inte vet hur han ska reagera.

Vi höll oss nästan bara på volterna idag, förutom en stund alldeles i början. Enligt mitt tycke är det väldigt viktigt att faktiskt bara fokusera på grunderna ibland och idag var en perfekt sådan dag, hade känts väldigt utmanade att gå in och rida till exempel skolor med dagens känsla. Det blev mest travarbete men mot slutet gjorde vi även lite skritt-galoppövergångar samt galopperade. Galoppen gjorde mycket för känslan i traven kan jag säga, själva känslan i galoppen var dessutom mycket bättre redan från början. Efter galoppen kändes traven mycket finare, kände som allt flöt på bättre och jag fick även en lite jämnare kontakt med båda tyglarna.

Överlag är jag helt okej nöjd, känslan var däremot inte helt på topp idag. I början kände jag mig väldigt liten och hjälplös, tror även att jag blev lite ostabil på grund av det. Med passets gång växte jag däremot och i galoppen kände jag mig väldigt stabil förutom att jag hade lite svårt att få en ordentlig kontakt med höger stigbygelplatta i högervarvet. I övrigt kände jag mig väldigt stadig och stabil, kunde både sätta ihop och rida framåt i samma stabilitet. Stabiliteten i traven blev bättre och bättre, speciellt mot slutet när jag kände att jag började hitta en mer rätt känsla.

I helhet får jag vara nöjd i alla fall. Con Rise blev både svettig och trött så något rätt måste jag gjort, speciellt med tanke på att det från backen hade sett bra ut.

Vet inte hur många gånger jag har laddat upp den här bilden nu, men den är så ofantligt söt! Stor Con Rise och liten Miro i hagen sommaren 2011.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback