San Remo - 8 maj 2013

Publicerat av Jennie Börs den 08 Maj 2013 kl. 22:35 i Ridpass - Andra hästar
På veckans hopplektion där det stod banhoppning på schemat fick jag rida San Remo. Första hoppasset för oss två och det var minst sagt en upplevelse för sig, men snällare häst får man då leta efter!!

Vi började med att rida fram inne i ridhuset. San Remo kändes lite mer på än vanligt i traven men samtidigt hade jag inga större problem med att få honom tillbaka, det gäller bara att vara stadig och komma ihåg att inte släppa iväg honom. Vi la lite volter och flyttade även lite för skänkeln i traven vilket fungerade bra. Det märktes en tydlig utveckling i skänkelvikningarna sedan sist jag red honom, nu hittade han ytterligare lite bättre flyt, riktigt roligt! Vi galopperade sedan fram på volterna och där skulle vi variera sitsen och språnglängden, vilket också fungerade fint. Hoppade sedan fram på ett räcke två gånger, San Remo tog verkligen tag i hindret och vi flög över som ingenting.

Därefter öppnades porten ut och vi skrittade ut bakvägen till stora ridbanan, någon som San Remo tyckte var rätt så läskigt! Han blev lite småängslig och ville helst inte gå i närheten av utgången till en början och rätt som det var blev han själv kvar i ridhuset, då vågade han sig tillslut ut med lite övertalan. Väl ute fick vi hoppa fram på en oxer två gånger, första gången trodde jag att han skulle gå av lite närmre hindret men det gick bra än ändå och andra gången gick fint!

Sedan var det dags för lite banhoppning! Jag valde att hoppa en bana med typ 50cm hinder, det kändes alldeles lagom. Rundan blev rätt så av och på, fick några enstaka bra språng men de flesta blev smågalna då jag backade av lite för mycket i anridningen mot hindret. Fick komma om en oxer på diagonalen och en linje sedan, oxern tog det några gånger innan vi hittade flytet på men linjen fungerade bättre på en gång.

Kan ju säga såhär, hästen är ju bara för snäll. Han hoppade verkligen i alla lägen, oavsett hur galet det blev så hoppade han. Kände inte att min ridning var den bästa i hoppningen idag, kände mig lite osäker men San Remo grejade det fint ändå! Framridningen är jag dock väldigt nöjd med och hoppningen var inte fy skam den heller, även om det blev lite konstigt här och var.

Sanna och San Remo hoppar fram inför Påskhoppningen.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback