Miro - 28 maj 2013

Publicerat av Jennie Börs den 28 Maj 2013 kl. 21:14 i Ridpass - Miro
Idag fixade jag fram en bomserie som var upphöjd längs ena sidan och en galoppbom, sedan åkte hoppsadeln på! Tanken var att blanda nytta och nöje, vilket vi även gjorde.

Efter att ha skrittat fram började jag trava igång. Miro höll på med huvudet så fick sätta honom i jobb på en gång, inte det lättaste när han dessutom var väldigt ofokuserad på ridning överhuvudtaget. Hans fokus låg snarare på allt runt omkring. Fick någorlunda grepp om honom i alla fall, red varierat på fyrkantsspår och volter.

Började sedan galoppera, ville gärna lätte lit i sadeln och sådär men det fanns inte en chans. Så fort jag lättade ur sadeln började han mer med huvudet, så det var bara att hålla sig kvar nedsuttet. Varierade språnglängden, red lite volter och galopperade även över bommen några gånger åt vardera håll. Avslutade varje galopp med att gå över i förvänd galopp och där jobbade jag också lite på volt helt utan missöden!

Travade sedan bomserien, började på den sidan som inte var upplagd och flyttade oss sedan successivt till den sidan som var upplagd. Miro var verkligen jätteduktig på bommarna, vi hittade ett väldigt bra flyt där jag inte bara släppte fram eftergiften utan jag kunde istället hålla handen där den ska. Miro travade dessutom lagom mycket över bommarna, ibland överdriver han en aning men inte idag! Gjorde samma sak i båda varven. Avslutade sedan med lite skritt-galopp-skritt övergångar som fungerade helt okej innan jag travade av honom.

Jag är helt okej nöjd med passet, inget höjdarpass men samtidigt inte dåligt heller. Fick inte helt kontroll över huvudet idag men annars blev han rätt fin. Det duger helt enkelt.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback