Miro - 23 maj 2013

Publicerat av Jennie Börs den 23 Maj 2013 kl. 22:18 i Ridpass - Miro
Idag slängde jag på hoppsadeln, mer än en och en halv vecka sedan nu. Jag som vanligtvis rider mer i hoppsadeln än dressyrsadeln, men förra veckan var lite speciell också.

Skrittade fram honom väldigt länge för hand innan jag satt upp, både ute på vägen och på ridbanan. Satt sedan upp och skrittade en stund innan jag samlade ihop tyglarna och började trava. Fortsatte att jobba vidare med förra veckans tänk, väldigt bestämd ridning med en tydlig ram. Han accepterade ramen bra redan från början.

När jag fått en bra känsla i traven, både på raka och böjda spår, började jag galoppera. Jobbade varierat mellan nedsuttet och lättsits, hela tiden fokus på att få ihop honom med bibehållen energi. Jobbade lite volter och raka spår, sedan fortsatte jag att jobba vidare med lite förvänd galopp. Kunde verkligen få ihop honom ordentlig och jag kände verkligen hur han släppte efter ordentligt genom kroppen, helt underbar känsla!

Avslutade sedan med att trava lite till. Jobbade mycket nedsuttet och känslan blev riktigt bra. Kände hur han verkligen kom igenom ryggen och tog i bakifrån, kändes lite segt men det har med största sannolikhet att göra med att han kom igenom ett snäpp till.

Jag satt verkligen och log hela passet igenom, han var så fin idag. Ingen attityd alls (lite fjant i ett hörn, men det kan jag köpa!) och enbart två huvudruskningar, helt fantastiskt. Nej, det här passet kan jag leva på riktigt länge. Min finaste Miro. ♥

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback