Miro - 15 maj 2013

Publicerat av Jennie Börs den 15 Maj 2013 kl. 22:10 i Ridpass - Miro
Idag tränade jag och Miro för Pernilla hemma på ridbanan i Säter, tanken var att vi skulle ta ett lättare pass men det slutade med en träning på en sådär 1,5h. Inte helt enligt planerna, men satans så välbehövligt det var!

I den individuella framridningen var Miro väldigt ofokuserad, fick ingen vidare känsla alls. När träningen sedan började fortsatte vi att jobba som i måndags i trav på fyrkantsspåret med småvolter inlagda. Miro kändes lite av men fokusen blev ändå lite bättre med tiden i alla fall. Vi jobbade på såhär en ganska bra stund faktiskt med varvbyten. Fokusen låg på att han skulle vara rak på rakt spår och ordentligt böjd på böjt spår, sedan även hålla en bra bjudning och allt sådant.

Fick sedan gå in och jobba på en liten volt runt Pernilla i skritt, där fick jag verkligen till känslan av att han blev rund för skänkeln kan jag säga. Fortsatte sedan med att få trava på en större volt och bara ta igenom böjningen. Miro hade en del förslag, men det absolut värsta han gjorde var ändå att han började rycka med huvudet precis som vid knottväder (vi hade här tagit av nätet, det var inga knott eller andra flygfän i luften = han hade inget att vara känslig för). Fick till en ganska bra känsla mellan gångerna i alla fall, men han försökte hela tiden att komma undan genom skakningarna.

Det slutade därför med att Pernilla fick sitta upp för att känna vad han gjorde och ta igenom det, Miro testade alla metoder för att komma undan. Pernilla red en bra stund i både trav och galopp, sedan fick jag sitta upp och rida lite till. Det blev ett helt nytt tankesätt att rida efter men det fungerade väldigt bra faktiskt, känslan blev bra ridmässigt även om Miro fortsatte att argumentera och ifrågasätta en hel del. Jag fick tuffa till min ridning betydligt och istället för att få honom att verkligen få med sig bakbenen genom att rida framåt som vi gjort innan fick jag istället samla ihop honom ordentligt och tänka piaff. Galopperade även lite åt båda varven och där var det samma tänk, fast i galopp.

Tror att vi alla tre fått jobbat hårt när träningen var över, men allt gav den resultat. Jag känner att jag har mycket mer kött på benen och har fått oerhört bra hjälpmedel för att komma ur den här svackan vi sitter i nu. Nu är det bara att fortsätta jobba på, leva på den bra känslan och komma ur ännu starkare än innan!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback