Jumanji - 7 maj 2013

Publicerat av Jennie Börs den 07 Maj 2013 kl. 22:49 i Ridpass - Jumanji
Idag fick jag motionera Jumanji också eftersom Johanna är i Stockholm. Det fick bli ett pass i dressyrsadeln och jag slår fast vid, jag älskar Jaguaren. Finner inte ord för hu skön den är att rida i alltså.

Vi började med att skritta fram utomhus, red en vända upp i byn och tillbaka. Sedan tog vi oss in i ridhuset för att slippa störa på ridbanan under träningen och för att slippa allt damm. I ridhuset började vi med att skritta lite längs fyrkantsspåret på uppkortade tyglar för att känna lite, sedan gick jag över och gjorde samma sak i trav. Jobbade med rakriktningen och böjningen, tempot lät jag vara lite då jag ansåg att det var bra.

Började sedan galoppera lite, la mig på en volt och jobbade på. Jobbade med att verkligen få honom runt på volten runt sitsen och han kändes väldigt fin förutom att han gärna ville tränga sig lite hit och dit. Han fick sedan hämta andan lite innan vi började jobba traven lite till, satte mig ner för att se om det fungerade bra vilket det även gjorde. red därför lite nedsuttet och jobbade oss runt på volten, provade även att öka och minska lite. När traven fungerade bra gjore vi samma sak i galopp. Följande gjordes i båda varven. Jag travade sedan av honom då jag tyckte det räckte med det arbetet för dagen.

Jag är nöjd med ridpasset. Han kändes med på noterna redan från början och blev sedan finare och finare. Avslappnad och fin i handen, blev lite småstark i galoppen till och från men annars bra. Han ville gärna tränga sig lite åt sidorna men det var inga större problem att korrigera. Duktig ponny helt enkelt!

Kommentarer
Kommentar av: Elin

Kul att det gick bra! :)

Svar: Ja :)
Jennie Börs

2013-05-08 @ 16:37:17
Blogg: http://hopelessdreaming.blogg.se
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback