Insjöns Ridklubb: 9 maj 2013

Publicerat av Jennie Börs den 09 Maj 2013 kl. 21:43 i Tävling
Idag var det dags för en regional tävling i Insjön, hade starttid på eftermiddagen vilket kändes väldigt skönt efter den sena tiden på söndagen. Miro taggade järnet redan på morgonen innan han ätit upp frukosten eftersom det var liv och rörelse utanför stallet redan tidigt på morgonen, mer taggad blev han av att stå inne för att bli fixad kan jag ju säga. Ibland förstår jag mig inte på honom alltså, men han är ju söt i alla fall!

LA:1
Framridning: Hade redan från början bestämt mig för att rida fram i ridhuset istället för ute som jag tidigare gjort i Insjön för att undvika flygfän, tur hade jag även eftersom ponnyernas framridning medan storhästarnas låg utomhus (ponny och storhäst gick samtidigt, på parallella banor). Började med att skritta fram honom, provade att variera lite och att han tog hjälperna bra vilket han också gjorde. Travade sedan fram lite lätt i den lägre formen och även det kändes bra, helt underbart med en ponny som inte skakade loss huvudet!

Huvudskakningarna kom dock krypande när jag började galoppera. Inte lika hysteriska som under söndagens träning och även mildare än under Göranträningen, men allt fanns de där. Resten av framridningen gick därefter åt till att försöka få honom på andra tankar genom massor av tempoväxlingar och en hel del övergångar. Provade även att irritera honom lite lätt med spöet, men det fungerade inget vidare faktiskt. Varierade gångarterna lite och fick faktiskt en bra ridkänsla så länge jag höll mig längs frykantsspåret, volterna var svårare att hitta känslan i dock. Men han kändes reglerbar annars och som att han lyssnade bra. Red även lite programdelar som fungerade helt okej. Skänkelvikningarna flöt på godkänt och den förvända lika så. Det var verkligen dödsäckligt i ridhuset luftmässigt, som i en bastu så både jag och Miro var svettiga och jag helt slut.

Gick därefter ner mot tävlingsbanan. Hann känna lite på några övergångar och så nere på framridningsbanan (var paus för storhästarna då) innan det var dags för min tur. Huvudet fortsatte att flyga lite upp och ner.

På banan: Miro tittade till ganska mycket inne på banan, både på växterna i bokstäverna och en vattenslang som låg i närheten. Han tappade därför en del framåtbjudning och samtidigt som han skakade på huvudet. Vi kämpade oss i alla fall igenom programmet, Miro backade en del och huvudskakningarna vra upprepande (dock i mildare grad än i Torsåker!). Med tanke på hur han var så hade vi inga större missar, finns inte så mycket mer att göra än att försöka lösa situationerna på bästa sätt.

Resultatet blev idag lite bättre i alla fall, även om jag inte är nöjd med ritten på långa vägar. Inga höjdarsiffror även idag och kommentaren "ostadig" på i princip varenda punkt, men den här domaren kunde i alla fall se och uttryckte i slutkommentaren att något inte stämde idag. Det kändes otroligt skönt måste jag säga och i övrigt fick han kommentaren "Jättetrevlig ponny!". Resultatet landade på 52,76%.

Lag 13
Skulle även debuterat nya lagtävlansprogrammet på tävling, men jag valde att stryka mig. Det kändes bara onödigt att gå in i ett program som kräver mer än LA:1 när vi ändå inte kunde leverera där till en början, det kändes inte schysst mot någon av oss. Ringde även och pratade med Pernilla innan jag strök mig och hon höll helt klart med om mitt beslut!


Blev inte så mycket ridbilder, bara några jättefå från när jag red lite på framridningsbanan ute. Tog några innan vi lastade i alla fall, man kan ju inte få för många bilder på snyggaste ponnyhästen heller... ♥
 

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback