Shopaholic?

Publicerat av Jennie Börs den 02 Mars 2013 kl. 18:49 i Frågor och Svar
Jag fick en fråga i en kommentar över hur ofta jag köpte hästsaker och även om jag fick köpa allting till hästarna själv, tänkte att även fler kanske funderade över följande och tänkte därför svara här i ett inlägg.

Den första tiden som hästägare var verkligen min passion att handla hästsaker, det fanns alltid massor av saker som jag ville utöka garderoben med. Jag kunde sällan gå in i en ridsportaffär utan att komma ut tomhänt, det fanns alltid någonting nytt som bara var tvunget att få följa med mig hem. Det var alltid något som checkades av från min "vill ha"-lista och när en sak var inhandlad, kom det givetvis in någonting nytt på listan. Mitt intresse för att shoppa hästsaker har dock svalnat en aning de senaste året, jag känner inte längre behovet av att hela tiden köpa nya saker. Visst finns det mycket som jag vill köpa fortfarande, men jag har blivit bättre på att prioritera mina köp och verkligen handla med huvudet. Jag kan idag gå in i en ridsportaffär och bara drömma mig bort, klämma och känna, men samtidigt komma ut från butiken utan att min kontosaldo har ändrats. Hur ofta jag handlar är svårt att svara på, vissa månader blir det mer än andra helt enkelt.

När det kommer till om jag betalar själv, så är faktiskt svaret ja i de flesta fallen. Mamma och pappa betalar sådant som ponnyerna behöver, som till exempel sadlar och täcken. Allting annat övrigt, så som schabrak, pannband, lindor och andra "onödiga" saker får jag och Johanna betala själva. När det kommer till min egen utrustning betalar jag det mesta själv, visst har jag fått något par ridskor, ett par ridbyxor eller andra saker som jag verkligen behöver men oftast så betalar jag saker och ting själv.

Instagrambild från shopping på Ridsportmässan i samband med SIHS 2012.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback