San Remo - 6 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 06 Mars 2013 kl. 22:10 i Ridpass - Andra hästar
Direkt upp på nästa häst efter Jumanji, några modeller större. På veckans planering stod det öppnor och förvänd sluta.

Vi började med att rida lite skänkelvikningar i skritt in från långsidan mot medellinjen, något som San Remo inte tyckte var helt lätt. Fick stötta och korrigera en del för att det skulle bli bra, vilket det även blev. När vi flyttat för båda skänklarna övergick vi till att arbeta i trav längs fyrkantsspåret, där var jag noga med redan från början att han skulle hålla min takt och mitt tempo utan att tjuva iväg. Det gick mycket bättre idag än sist, nu hade jag mer koll på hur noggrann jag verkligen var tvungen att vara.

När vi travat lite på fyrkantsspåret gick vi in och jobbade på volterna. Travade först på de stora volterna bara innan vi skrittjobbade lite. Vi red sluta på böjt spår, inte helt lätt tyckte San Remo men han var duktig ändå och förstod vad jag menade. Travarbetade sedan lite till, där vi fick minska volten och rida på ett mindre voltspår. Även om jag hittat honom bra redan från början kände jag att jag hittade honom mer och mer ju längre i i passet vi kom.

Sedan blev det dags för dagens övning. Öppna upp mot spegeln på långsidan med en övergång till förvänd sluta, jag fick dock mest jobba med att få in bogarna på honom. På den andra långsidan fick vi jobba lite individuellt med det som behövdes, jag jobbade mycket med tempoväxlingar. I högervarvet var det betydligt enklare att få in bogarna på honom, i vänstervarvet fick jag felställa honom lite för att han skulle förstå bättre. Han var duktig i alla fall! Travade sedan av, även där fortsatte jag med tempoväxlingarna. 

Jag är nöjd med dagens lektion, San Remo är en väldigt trevlig häst även om han är lite grön i dagens läge. Han jobbar i alla fall på bra, försöker förstå vad jag vill och när han väl förstår gör han helt rätt. Fick en bra känsla passet igenom, idag kände jag att jag hittade takten och tempot mycket jämnare genom hela passet och att jag även kunde variera honom utan att någonting ändrades. Jag är helnöjd helt enkelt!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback