San Remo - 13 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 13 Mars 2013 kl. 22:07 i Ridpass - Andra hästar
Även den här veckan fick jag rida San Remo på min lektion, nyttigt och roligt att få rida samma häst en vecka senare igen tycker jag. Vi hade dessutom samma tema, öppnor och förvända slutor.

Vi började med att trava några var åt vardera håll som framridning, jobbade där med att hitta en bra takt och ett bra tempo vilket vi snabbt hittade in i. Började sedan med en övning som gick ut på att rida skänkelvikning på en linje från långsidan och in på en diagonal till kvartslinjen för att sedan rida rakt fram längs den ner mot kortsidan igen. Idag hittade vi ett mycket bättre flyt i skänkelvikningarna från början, idag förstod han på en gång vad det handlade om och gjorde det väldigt bra. Högerskänkelvikningarna var lite enklare än de till vänster, även om det absolut inte var något fel på dem. Det är det roliga med unghästar, att verkligen märka utvecklingen och skillnaden.

Nästa övning var som förra veckan, öppna med en övergång till förvänd sluta på långsidan upp mot spegeln och sedan individuellt arbete resten av spåret. Jag fick fortsätta med att hitta linjen in i en bogen in, vilket gick bra även idag. I högervarvet fick jag även börja med att svagt ställa honom åt vänster och tänka lite skänkelvikning. Längs övriga delen av spåret jobbade jag med tempoväxlingar, lite skrittövergångar och även kortare bitar nedsuttet. När vi kom över i vänstervarvet började han bli ordentligt trött men han gjorde även flera bra bogen in, han försökte helt enkelt även om det var jobbigt. Sedan travade vi av.

Jag är nöjd med lektionen. Kändes som jag hittade honom ytterligare lite till den här veckan och jag kunde som sagt känna att han utvecklats sedan sist. Även om han blev lite trött så jobbade han på bra och vi gjorde flera både skänkelvikningar och bogen in som var bra. Kunde reglera honom bra i tempot och hittade allt bra, finns inte mycket att klaga på här inte!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback