Miro - 9 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 09 Mars 2013 kl. 23:30 i Ridpass - Miro
Red ett kvällspass på min favoritpojke, som idag dessutom gjorde ett bra pass som verkligen fick mig att dra på mungiporna lite extra. Dressyrsadeln var på även om vi inte red något avancerat, jag hade dessutom både vita ridbyxor och dounaten kvar i håret! Lite tävlingskänsla ville Miro faktiskt ha, haha...

Skrittade honom först i 10 minuter för hand innan jag satt upp och började jobba skritten lite enkelt, fokus på att få honom att ta i genom kroppen vilket han gjorde. Redan från början tänkte han framåt, han tog dessutom skänkeln på signal när jag bad honom utan att ignorera först och ta den en hlav långsida senare. Följande fanns kvar även i traven, red längs fyrkantsspåret där vi fokuserade på rakriktningen på det raka spåret och böjningen i hörnen. Bytte varv med jämna mellanrum och känslan var bra oavsett varv.

I galoppen började vi med att vara längs fyrkantsspåret, gasade på så mycket som jag vågade och Miro var helt med på noterna kan jag säga men lyssnade samtidigt bra. Red även lite på volten som avslutning på allt, även där fokuserade jag mycket på att han skulle gå fram ordentligt samtidigt som alla ben och bogar var på rätt ställe och böjningen var bra. Gjorde samma sak i båda varven.

Avslutade sedan med mer travarbete, lite på volten och på fyrkantsspåret. Fortfarande samma fokus på rakriktning och bjudning. Idag ville han framåt, han sög tag i bettet ordentligt och jag kunde reglera farten på honom. Han var dessutom avslappnad och loss i kroppen. Han är inte i toppform på alla punkter ännu, men det här passet var absolut något som visar att vi är påväg i rätt riktning.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback