Miro - 4 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 04 Mars 2013 kl. 15:47 i Ridpass - Miro
Idag red jag för Pernilla hemma i ridhuset. Känns viktigt att få ordentlig hjälp med de små sakerna för att vi ska komma tillbaka igen, så nu har vi ett litet upplägg här framöver.

Det enda jag behövde göra innan det var dags att börja var att skritta fram honom, så började med att skritta fram honom för hand i ungefär en kvart. Mot slutet började frustningarna komma och då var det ungefär fem minuter kvar, så då satt jag upp. Jobbade honom sedan längs fyrkantsspåret och fokuserade enbart på rakriktningen, spänningarna fortsatte att släppa och han frustade på ordentligt.

När Pernilla sedan kom in fortsatte vi att jobba lite med skritten, fokusen låg på att hitta det ordentliga framåtläget och det gjorde vi allt. Började sedan trava och även där jobbade vi på att hitta framåt, han skulle gå fram ordentligt till handen oavsett vad och det var väl i princip det vi jobbade på med hela tiden. På fyrkantsspåret och på mittvolten, hela tiden fokus på att hitta framåtläget. Miro var inte så glad åt det kan jag säga, han ville gärna slingra sig. Men å andra sidan hittade han mer och mer rätt hela tiden, även om han visade lite attityd till att han hade ett annat, enligt honom, bättre förslag.

Idag tog vi även lite galopp och där jobbade vi på samma sätt, framåt och åter igen framåt. Här arbetade vi enbart på fyrkantsspåret. Avslutade sedan med ytterligare lite trav på fyrkantsspåret och även något varv på volten. När vi sedan skulle göra den avslutande avsaktningen fick vi bekräftelsen på att arbetet gett framgång, då tog han verkligen i och sög tag istället för att bara dö när jag förberdde avsaktningen.

Jag är nöjd med passet, när han väl hittar rätt blir känslan verkligen bra. Då känner man verkligen hur hela hästen arbetar igenom hela kroppen och det är exakt dit vi behöver hitta tillbaka. Nu han han liksom gjort en liten grej av det hela och börjat sega ihop igen och blivit lite lat, då kommer även alla tjurigheter in i arbetet. Därför blir det enbart enkelt arbeta, med fokus på ett framåtlägen, innan vi börjar kräva någonting mer av honom igen.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback