Miro - 31 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 31 Mars 2013 kl. 23:00 i Ridpass - Miro
Dagens ridpass blev allt annat än jag planerat. Mitt planerade pass var inte riktigt anpassat för att Miro skulle träna dressyr imorgon men var enkelt att lägga om, däremot gick de inte att genomföra med tre andra i ridhuset samtidigt. Någon ny krisplan kom inte upp i mitt huvud så för min del blev allt kaos i huvudet, vilket ledde till att jag mest flamsade runt utan eftertanke. Till råga på allt red jag i dressyrsadeln, inte det klokaste valet för dagen.

Vad jag helt gjorde idag vet jag inte, det blev en kombination mellan att rida runt på fyrkantsspåret och 20m volten. Red lite tempväxlingar och övergångar mellan varierade gångarter, red både lätt och red nedsuttet i traven. Några planerade och genomförda övningar eller dylikt kan jag inte formulera ner på grund av mitt oplanerade upplägg. I lättridningen har jag jättesvårt att hitta min känsla i nya sadeln, nedsuttet däremot hittar jag precis rätt känsla.

I början kändes Miro mest loj och tråkig, men efter en stund kom han igång ordentligt! Han blev väldigt pigg och glad, hittade framåtlägen och ville arbeta av sig själv. I det kändes han väldigt mjuk och fin, samarbetsvillig var han dessutom. Det enda jag egentligen kan klaga på från hans sida var ett x antal huvudruskningar, jag vet inte vad det var som störde honom men ruskade på huvudet, det gjorde han.

Jag kan varken vara nöjd eller missnöjd med dagens pass. Den flamsiga ridningen utan planer kan jag bara beskylla mig själv för och Miro kändes trots allt väldigt fräsch och fin. I efterhand kände jag mest bara att jag borde bojkottat ridningen från början och gått ut och promenerat istället, men det är ju alltid lätt att vara efterklok!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback