Miro - 12 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 12 Mars 2013 kl. 21:55 i Ridpass - Miro
Idag var det dags för månadens Göranträning! Jag har inte tränat dressyr i dressyrsadel sedan förra träningen för en månad sedan och det var första gången jag red i "skarpt läge" i nya sadeln, men det fungerade bra trots allt. Min hörsel var dessutom inte den bästa på att uppfatta allt som sades, när allting redan låter som det kommer ur en skränig högtalare blir det inte bättre över att det faktiskt gör det från början. Det fungerade bra i alla fall och jag hade dessutom turen att få rida helt själv.

Skrittade fram Miro för hand utomhus innan vi gav oss in i ridhuset, så väl inne gick vi bara några få varv för att han skulle få knata förbi läktaren utan ryttare på ryggen först. Satt sedan upp och red fram lite lätt i skritt och trav, fokus på att han skulle svara framåt och vara rakriktad. Själva träningen inriktade sig sedan på att rida hörnpasseringar, vilket inte är så lätt som det låter. Fick börja med att i skritt och trav rida ut ordentligt i hörnen, fick även vända över ridbanan gång på gång för att få in fler hörnpasseringar och varvbyten. Det som var svårast var att få till tillräckligt mycket ställning, i övrigt fungerade det bra. Fick även rida några skänkelvikningar från medellinjen och ut till väggen som de flöt på relativt bra (har inte ridit skänkelvikningar på över en månad nu) och fick även vända upp på medellinjen för att se rakriktningen.

Någonstans där gjorde vi även lite bakdelsvändningar, som inte alls blev lika uppstressade som de brukar. Idag behöll Miro lugnet mycket bättre vilket gjorde att även jag kunde inverka och korrigera honom bättre när han smet iväg åt något håll. I galoppen fick jag även där jobba med hörnpasseringar, men även att rida upp på medellinjen och hålla honom rak samt sätta ihop galoppen lite. Avslutade med lite förvänd precis som i LA:1 och även fortsätta runt fyrkantsspåret för att genomföra några hörn.

Travarbetet fortsatte sedan med lite halter och några ryggningar, rygga är något som vi inte gjort mycket den senaste tiden men den första vi gjorde blev riktigt bra! De övriga hamnade nere vid det läskiga hörnet vilket gjorde att Miro inte kunde slappna av helt i själva ryggningen. Avslutningsvis red vi lite öppnor på långsidorna och mellantraver på diagonalen innan jag fick trava av honom.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med passet. Har knappt ridit ordentlig dressyr sedan förra träningen så det kändes bra att det flöt på så bra som det faktiskt gjorde idag. Ibland kunde jag känna lite motstånd från Miros sida men då behövde jag bara påminna honom för att han skulle kvickna till igen. Känslan fanns där i alla gångarter och jag kände att jag kom åt honom på ett bra sätt, även om jag i dagens läge upplever att sadeln hindrar mig i vissa lägen (handlar nog mycket om att jag ska "lära känna" sadeln, den är inte alls uppbygd som Jaguaren). I det stora hela var allting bra även om jag fick lite bakläxor på vissa hörnpasseringar och att jag inte kommer in i öppnorna helt i rid bland annat. Men å andra sidan är vi inte helt hundra igång, vet att allt sånt som inte var tipptopp idag flyter på som en dans bara vi blir ordentligt varma i kläderna!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback