Matrix - 14 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 14 Mars 2013 kl. 22:29 i Ridpass - Andra hästar
På kvällen blev det ytterligare en spontan lektion, här red jag istället för en i mammas grupp. Fick rida Matrix och det var faktiskt ett tag sedan jag red dressyr på honom, skänkelvikning och galoppfattningar stod på schemat.

Vi började med att trava fram lite längs fyrkantsspåret, det mesta arbetet gick till att får med honom ordentligt i hörnen utan att han trängde sig in mot innerskänkeln och hitta rakriktningen på långsidan. Efter lite framtravning övergick vi till att rida skänkelvikning för vänster skänkel på en linje från medellinjen och ut på fyrkantsspåret i skritt, sedan skulle vi trava från kortsidan och ner längs hela långsidan. Det var meningen att de skulle träna nedsittning, men jag tog själv beslutet att fortsätta rida lätt eftersom Matrix blev spänd när jag satte mig ner. Skänkelvikningarna blev bara bättre och bättre, i början tappade vi motorn och sedan hade vi lite problem med att hitta själva flytet i skänkelvikningen. Tillslut blev det bra i alla fall, även om jag fick jobba lite för det. I travdelen hann jag egentligen inte göra så mycket, men jobbade med att få ut honom i hörnen och även lite med rakriktningen.

Red sedan lite på volterna och fick tips för hur jag skulle tänka för att verkligen få med honom runt ordentligt, vilket hjälpte en hel del. Vi fick sedan sakta av till skritt för att träna på galoppfattningarna, vilket skulle ske från skritt från vändningspunkten innan hörnet och sedan ett halvt voltvarv till nästa vändningspunkt, där en skrittövergåg skulle ske. Fick till både bra fattningar och skrittövergångar, där var han väldigt lydig. Där emellan hann jag inte hitta någon vidare känsla men galoppen var bra, även om vi inte han hitta så mycket mer. Vi fick sedan trava av lite på volten och då hittade jag honom verkligen mer och mer.

Jag är nöjd med lektionen, det är verkligen mycket häst att rida! Fick i alla fall till en bra känsla tillslut, hade gärna velat rida lite mer då när jag väl började hitta rätt. Men utifrån de förutsättningar som fanns är jag nöjd.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback