Jumanji - 8 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 08 Mars 2013 kl. 22:55 i Ridpass - Jumanji
Idag blev det lite hoppeskutt för mig och Jumanji i ridhuset efter alla lektioner, i sällskap av Johanna och Miro. Kanske blir hoppryttare även av mig en vacker dag, nu har jag hoppat (läs skuttat!) med Jumanji tre veckor i rad, de ni!

Började med att bara skritta, trava och galoppera fram helt kravlöst längs fyrkantsspåret. Jumanji var väldigt spänd och taggad, så det var bara att sitta där och göra det lilla som går och låta honom själv hitta sig själv. Efter galoppen hittade han dit som alltid, för efter lite galopp har en hel del spänningar släppt och han har dessutom får springa av sig lite.

Vi började sedan skutta, vi hade lagt ett blockhinder över ena diagonalen och på den andra diagonalen hade vi gjort en liten linje med blockhinder (tre längre eller fyra kortare språng emellan). Rullade sedan på några varv och vände hela tiden snett igenom, vi hittade ett väldigt bra flyt och kunde både rida på tre och fyra språng på linjen utan att problem uppstod. Tog sedan lite skrittpaus medan Johanna och Miro gjorde samma sak, sedan la vi upp blocken ett snäpp och gjorde samma sak. Även här hittade vi ett bra flyt, jag vågade både rida lite framåt och sätta ihop. Jumanji hoppade mig ur sadeln några gånger men jag bara skrattade åt det, han hoppar så härligt den lilla ponnyn.

Travade sedan av och då hade han hittat loss ordentligt i kroppen. Han travade mjukt och fint fram till handen, steget blir dessutom längre och mycket mer avspänt. Där man vill ha honom helt enkelt!

Jag är väldigt nöjd med passet. Jumanji kändes fin och skötte sig bra (förutom att han trycker sig lite mot innerskänkeln i hörnen, men det blir bättre och bättre) och jag vågade rida ordentligt. Det är underbart att inte känna osäkerhet, idag vågade jag verkligen rida fram ordentligt och släppa lite på kontrollspärrarna.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback