Jumanji - 6 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 06 Mars 2013 kl. 22:00 i Ridpass - Jumanji
Idag har jag och Jumanji dressyrat i ridhuset, i dressyrsadel givetvis. Inser varje gång jag får rida i Jaguaren att det är sadeln med stort S, känner mig verkligen så hemma i den!

Vi började med att värma upp lite längs fyrkantsspåret, Jumanji var lite spänd och piggelin så vi jobbade mest på med rakheten på långsidorna och böjningen i hörnen. Lät honom vara annars, det är det absolut bästa och sedan vänta ut honom. Gjorde sedan samma sak i galoppen under lättsits. Efter galoppen hade han spänt av bättre och jag började då att rida lite svagt bogen in på långsidorna för att få igenom honom lite ytterligare.

Red sedan serpentinbågar, tre stycken över medellinjen och jobbade där enbart med att han skulle ställa och böja sig rätt. Med tiden släppte han efter mer och mer, tillslut var det inga som helst problem att ta sig igenom bågarna. Gjorde bågarna åt båda varven. Tog sedan lite galopp, jobbade nedsuttet och fokuserade fortfarande på rakriktningen och böjningen. La lite volter i en storlek på runt 15m längs långsidorna och Jumanji släppte efter mer och mer, det gäller dock att rida för att få honom helt rätt genom hela volten. När känslan var bra red jag lite diagonaler, fokuserade på att kunna rama in honom tillräckligt för att omslag inte skulle ske. Blev något omslag (han har ju väldigt lätt för att byta), men många linjer blev raka och fina.

Avslutade sedan med några fler serpentinbågar och efter galoppen var han ännu finare, provade även några halter och skrittövergångar som även de fungerade bra. Travade sedan av en trött men nöjd ponny! Jag är nöjd med passet, finns ingenting som jag kan klaga på. Jumanji kändes mjuk och fin, kom igenom hela kroppen och arbetade på bra.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback