Jumanji - 21 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 21 Mars 2013 kl. 21:40 i Ridpass - Jumanji
Även de här veckan fick jag rida Jumanji på Johannas lektion då hon är sjuk, dressyr med bogen in och volter stod på schemat.

Jumanji var i framridningen väldigt spänd och trippig, han ville dessutom gärna springa lite fortare än lämpligt. När vi travat lite på fyrkantsspåret åt vardera håll gick vi in på volterna och där började han hitta mer rätt, en bättre takt och han blev även lite längre i kropp och steg då han började spänna av. Vi galopperade även lite åt vardera håll och där fick jag jobba mycket med att verkligen få honom rund, han ville gärna bli lite för rak i innersidan.

Började sedan med övningen, bogen in mot spegeln och sedan lite individuellt voltarbete på den andra långsidan. Vi började åt vänster, i bogen in hittade vi bra linjer och en bra takt och det blev flera bra volter. Red lätt i princip hela tiden för att han verkligen skulle få en chans att spänna av ordentligt, hann inte sitta ner i många bogen in innan det var dags att byta varv. I och med varvbytet fick jag börja om med lättridningen igen men även där hittade vi bra linjer och takt i bogen in och flera volter blev bra även de. Här kunde jag sätta mig ner relativt tidigt och då fick jag en bra känsla där allt flöt på bra!

Avslutade sedan med att trava av på volterna och där märktes det en tydlig skillnad från början till slut. Jumanji jobbade på fin fint och min känsla var bra. I det stora hela är jag nöjd med resultatet även om det var lite jobb för att få honom rätt, för väl på plats var han jättefin!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback