Jumanji - 14 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 15 Mars 2013 kl. 22:20 i Ridpass - Jumanji
Det blev idag bestämt att jag skulle rida Jumanji på Johannas dressyrlektion då hon inte mådde helt bra, så när hon frågade tog jag självklart chansen. Vad jag inte tänkte på var att Jumanji inte blivit riden på tre dagar, men det blev bra trots allt!

Vi började med att rida fram lite åt båda hållen, både på fyrkantsspåret och på volterna. Jumanji var väldigt spänd, trippig och taggad, så första halvan av lektionen fick jag bara vänta ut honom och göra det jag kunde. Jag fick verkligen aktivt jobba med mig själv för att inte göra för mycket, det är svårt att sitta upp på honom när han är så när man ridit hästar som är mer naturligt eftergivna och har mer gång.

När vi ridit fram började vi med att rida bogen in i högervarvet, tanken var att göra det i nedsittning men jag fortsatte att rida lätt för att han skulle slappna av bättre. Efter en stund började han bli mer eftergiven och lösgjord i kroppen, jag kunde då sätta mig ner i stället utan att han spände till. Fick till flera bra bogen in tycker jag där både linjen i själva skolan och Jumanjis aktivitet var bra. Vi övergick sedan till andra varvet och gjorde samma sak, det lades även in en båge in på andra långsidan där vi skulle fatta förvänd galopp. Fick även här börja med att rida lätt då han spände till, men efter en stund släppte det och jag kunde sätta mig ner igen. Galoppen gjorde bara Jumanji väl, det fick honom verkligen att släppa till det sista och hitta en bra bjudning i sig själv. Både övningen i galopp och bogen in blev bra, fina linjer och ännu mer aktivitet!

Avslutade sedan med att rida övningen i galopp åt andra hållet. Han gjorde övningen bra i båda varven och vi fick till både bra fattningar och avbrott, han var dessutom stabil i den förvända galoppen. Travade sedan av och Jumanji hade då släppt till riktigt fint, sådär så man bara kan sitta och njuta över vilken skillnad det blir från början till slut!

Jag är absolut nöjd med lektionen, även om första halvan inte var så bra ut avslappningssynvinkel. Men vad gör det när man får bra respons senare? Tycker verkligen att Jumanji jobbade på bra och jag fick en bra känsla att ta med mig upp från lektionen, dubbelt upp!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback