Helios - 20 mars 2013

Publicerat av Jennie Börs den 20 Mars 2013 kl. 22:00 i Ridpass - Andra hästar
På dagens hopplektion fick jag äntligen rida Helios igen! Jag har inte ridit honom sedan någongång i december, gud så jag saknat den lilla ponnyn.

Började med att värma upp längs fyrkantsspåret i alla tre gångarter, Helios var väldig pigg och framåt. Fick jobba med att hitta en lite lägre form då han gärna ville bli kort i kroppen, men vi hittade dit mer och mer. När vi ridit fram lite fick vi trava över bommar som låg vid x och sedan vända ut varannat håll så det blev som en åttvolt. Efter en stund la vi även till en galoppfattning efter x och att galoppera över en bom nere vid kortsidan innan vi brötav till trav igen. Helios kändes fin, han blev lite på i fattningarna eftersom han lärde sig vad han skulle göra efter en stund men vi fick till flera fina fattningar trots allt. Hoppade sedan fram på ett litet räcke åt vadera håll.

Själva hoppövningen gick sedan ut på att hoppa på en åtta, med ett hinder vid var kortsida och ett på mitten. Helios blev lite pigg emellanåt men han var ändå kontrollerbar. Några fåtal trasslade det till sig lite med galoppen efter mittenhindret men jag körde då på taktiken att bara fortsätta rida, det är enklare än att krångla med ett avbrott och ny galopp, han hittade dessutom tillbaka rätt igen med min taktik. Jag fick en väldigt bra känsla, det kändes som vi hittade ett bra flyt och att delarna föll bra på plats.

Sista övningen vi gjorde var att börja med att hoppa över ett litet räcket nere vid c för att sedan direkt vände in på snett igenom och hoppa ett lite högre räcke på diagonalen, där efter landa och gå in ett varv på volten och hoppa det sista lilla räcket. Första gången vi gjorde det kändes det bra förutom att han drog iväg lite efter räcket på diagonalen, nästa vända kändes bra rakt igenom.

Vi travade därefter av och Helios fortsatte att vara pigg och framåt, men han kändes fin!

Jag är väldigt nöjd med dagens pass. Det var så roligt att få rida Helios igen, han är verkligen min lilla hopponny tror jag allt. Allting känns så enkelt med honom på något sätt. Att han var lite pigg och glad var dessutom bara roligt tycker jag. Finns inte mycket att klaga på här inte. :)

Hoppning med Helios i höstas.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback