Samritha - 9 januari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 09 Januari 2013 kl. 21:44 i Ridpass - Andra hästar
Dags för årets första lektion, där böjda spår och övergångar stod på schemat. Jag fick idag rida Samritha vilket absolut inte gjorde mig någonting.

Samritha var till en början väldigt pigg och på kan jag säga. I framridningen skulle vi låta de vara ganska så fria men jag fick rida med magen för glatta livet för att få tillbaka henne. I vänstergaloppen var det absolut svårast med den uppgiften, men annars gick det relativt bra faktiskt.

När vi ridit fram och skrittat lite började vi arbeta på volten, i skritt. Samritha var lite slängig i huvudet då högerbak inte riktigt kom med, men det blev bara bättre och bättre. I volten skulle vi göra mindre volter för att få igenom lite extra, något som gjordes åt båda varven. Ju mer vi red desto bättre började delarna falla på plats vilket ledde till att hon blev mindre ryckig med huvudet. Vi övergick sedan till att göra samma sak i trav, något som fick henne att komma igenom ännu mer. Det varvades med att bara rida längs voltspåret och när vi red i högervarv fick jag även korta ihop henne lite extra mycket för att få mer aktiva bakben, något som fungerade väldigt bra.

Jag är väldigt nöjd med passet, Samritha är väldigt trevlig att rida. Fick till en bra känsla i båda varven där hon släppte efter och samtidigt jobbade kvar. Finns inte så mycket att klaga på om jag ska vara ärlig, sedan är det bara att acceptera att hon är ett fuxsto som inte tycker om när pojkarna är "ivägen". ;)

Samritha och Alex i våras.

Kommentarer
Kommentar av: Andrietta Svärdh

Så fin hon är! :)

Svar: Ja, det är hon :)
Jennie Börs

2013-01-10 @ 20:07:22
Blogg: http://andriettajosefin.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback