Miro - 7 januari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2013 kl. 20:56 i Ridpass - Miro
Idag var det som jag nämnde igår äntligen dags för årets första träning, så efterlängtat och välbehövligt. I Hedenslund för Pernilla, vilket givetvis kändes extra bra.

Började med att rida fram lite individuellt som alltid, började med att skrittjobba honom på fyrkantsspåret samt på diagonaler. Fokuserade på att han skulle vara rak samt få bakbenen med sig. Övergick sedan till lite travarbete där jag fortsatte jobba med samma saker, red även lite bogen in längs långsidorna vilket fungerade bra.

När själva träningen drog igång fortsatte vi att jobba med den sista lilla rakriktningen som vi inte riktigt fått grepp på, speciellt nu efter den lilla vilan. Har jobbat mycket med det självständigt sedan förra träningstillfället och fått grep om mycket, men det är det sista lilla som saknas. Började med att rida lite längs fyrkantsspåret innan vi gick in för att jobba på volten. Fick först hitta ställningen och allt sådant för att sedan korrigera det som behövdes, i högervarvet fick jag börja med att flytta honom för skänkeln och ta igenom lite extra med hjälp av understödjande tygeltag. Vi bytte sedan övning till att rida honom utåtställd, högerskänkeln bak och sedan leda lite med högertygeln när det behövdes. Fick grep om högerbak väldigt bra och efter en stund fick jag ställa om honom igen och satt då på en mer rakriktad häst som fick med sig högerbak bättre.

Vi bytte sedan varv och gjorde samma sak åt vänster, vilken även det fungerade bra. Övergick sedan till att göra samma sak i galopp, där jag fick en mycket bättre känsla än under gårdagens ridning kan jag säga. För det första var han inte lika extremt jobbig med ytterbogen och för det andra kunde jag rama in honom ytterligare idag. Vi fick sedan ta en skrittpaus innan vi tog högergaloppen.

I högergaloppen fick jag fortsätta jobba med samma tänk och där fick jag verkligen en bra känsla när han hittade rätt. Vi avslutade sedan med trav längs fyrkantsspåret för att fortsätta hitta rakriktningen och även på volt för att verkligen känna att högerbak var med.

Jag är verkligen nöjd med dagens träning. Visst skulle det vara roligt att verkligen få rida ihop honom ordentligt, hitta samlingen, rida skolor och allt såntdär: men det är det här arbetet som behövs nu. När vi fått igenom allting helt och hållet kommer vi vinna så mycket i de övriga rörelserna senare. Miro ger dessutom en riktigt härlig ridkänsla när det där högerbakbenet verkligen faller på sin plats och förhoppningsvis har det snart hittat till rätta igen. Idag fick jag verkligen en bra känsla i alla gångarter, i båda varven när allt är på plats. Nu blir det fortsatt stretchingridning fram till nästa träning!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback