Miro - 28 januari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2013 kl. 21:45 i Ridpass - Miro
Idag var det dressyrträning i Hedenslund för Pernilla som stod på schemat. Blir mycket måndagsträningar nu men det gör mig verkligen ingenting, vi behöver varje träningstillfälle som vi kan få.

I den individuella framridningen kändes han först väldigt springig men efter ett tag släppte det efter. Kändes som att jag fick med mig honom bra runt skänkeln och som att han trampade igenom ordentligt. Själva träningen gick sedan i lite samma mönster som tidigare, mycket jobb med att få honom ordentligt genom för sittbenen och fram till bettet men idag även i en högre form. Jobbade mycket längs fyrkantsspåret men även en del på volt. I början blev det lite "hej kom och hjälp mig", sadeln gled åt fanders och jag lika så samtidigt som jag blev lite fast i högerhanden. Miro blev lite stressad av allting men när jag verkligen hittade mina sittben så blev det bra.

Vi jobbade sedan på i framför allt trav, red på 20m volten, fick lägga lite 10m volter och vända rätt upp och göra skänkelvikningar. Fick sedan även galoppera lite längs fyrkantsspåret och herre gud säger jag bara, fick verkligen en känsla av att det flöt på. Miro var rakriktad och släppte inte iväg någonting och jag kunde bara "sitta och gunga md", inte riktigt kanske men jag kunde båda länga och korta honom utan några som helst problem. Travarbetet flöt på minst lika bra ska jag även tillägga.

Jag är väldigt nöjd med dagens träning. Miro skötte sig väldigt bra och nu är det bara jag som måste få allting på plats, för då blir allting väldigt bra. Var roligt att verkligen få rida ordentlig, få fram den där härliga och lite mer maffiga traven och samtidigt känna hur hästen arbetar i uppförsbacke och framför en. Helt otroligt vilken ridkänsla den där lilla ponnyn kan ge, jag har påpekat det förut och kommer absolut att göra det igen. Känslan fanns verkligen där under väldigt långa stunder i alla gångarter i båda varven idag, underbart. Nu känns det verkligen som vi är tillbaka på rätt spår igen!

Bjuder på följande bilder bara för att det var exakt ett år sedan de togs, dagens träning var dock mycket bättre än det passet. Miro var väldigt laddad men jag minns att det var under det ridpasset som spärren för att jag skulle kunna rida ordentligt i gamla dressyrsadeln släppte. Ångrar dock inte att jag bytte ut den, älskade Jaguaren är svår att slå, haha.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback