Miro - 26 januari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 26 Januari 2013 kl. 16:56 i Ridpass - Miro
Idag blev det dressyrtrim med dressyrsadel i ridhuset, jag hade bestämt mig redan från början att idag var det övergångsarbete som gällde för honom.

Började med att känna lite på honom i skritten, innanför fyrkantsspåret. Gjorde lite tempoväxlingar och även lite halter, mycket fokus på bakbensaktivitet och rakriktningen. Halterna blev väl lite sådär, han blir lite otålig och klarar inte riktigt av att stå sill och vänta. Började sedan trava fram honom på lite innanför spåret, red även där tempoväxlingar. Började med fem steg arbetstrav och fem steg lite framåt, när det fungerade bra la jag till ytterligare en växel där jag samlade ihop honom lite istället i fem steg. Så lekte vi runt lite i båda varven.

Övergick sedan till lite galopparbete, där jag gjorde red fem språng arbetsgalopp och fem språng lite framåt. Fungerade bara bra, även när vi gick in på en volt och jobbade. Tänkte sedan att vi skulle rida lite förvänd, vilket fungerade bra tills Miro blev lite uppstressad. Han tog en tillrättavisning lite för hårt vid ett tillfälle, men vi lyckades i alla fall rida ihop oss strax därpå efter några små stressattacker. Han blev istället väldigt laddad och på i galoppen, tog därför tillfället i akt och satte ihop honom lite extra på en volt. Fungerade fint! Red även lite trav-galopp övergångar, vissa fattningar och avbrott bättre än andra.

Travade sedan nedsuttet innanför fyrkantsspåret, i en något uppsamlad trav. Började med att sätta ihop honom lite extra på långsidorna, förberedde för en övergång men ångrade mig sedan precis innan avbrottet och red på framåt istället. När jag kände att han lyssnade bra på det red övergick jag till att istället göra skrittövergångar, skrittade honom sedan några steg innan jag övergick till trav igen. Avslutningsvis gjorde jag några halter från trav och sedan fram i trav igen, fungerade fint även det. Ryggade även i några av halterna för att checka av de lite och han ryggade med god vilja. Travade sedan av lite lätt och lät honom arbeta i den lägre formen igen.

Jag är nöjd med passet, kändes som jag kom åt det jag ville komma åt. Övningen som vi gjorde i traven gör han verkligen bra, övergångarna fungerar verkligen super och de blir både mjuka och fina. Tanken är att bygga och få till minst lika bra övergångar i galoppen sedan och jag är säker på att det kommer med tiden. I övrigt hittade vi känslan i alla gångarter, i båda varven.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback