Miro - 14 januari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2013 kl. 21:50 i Ridpass - Miro
Blev dressyrträning i Hedenslund för Pernilla även den här måndagen, inget mig emot om man säger så. Blev bara grundridning även idag vilket känns väldigt välbehövligt för tillfället.

Efter en individuell framridning drog vi igång, nedsittning från start. Hela passet bestod i stort sätt utav samma ridning och tänk, ta allt genom sits och säte i alla situationer. Handen fanns bara där för att han skulle söka upp den när han hittade in i ramen. Började längs fyrkantsspåret och sedan varvades det med att rida på volten. Jag fick även rida lite serpentinbågar, med både fyra och sex bågar över medellinjen. Allting skedde något innanför spåret för att verkligen få koll på alla delar.

Att rida med sits och säte i traven har alltid varit min absoluta styrka men idag fick jag allt kämpa på, jag fick verkligen rida som en tok. Miro försökte även flytta mig lite hit och dit för att jag inte skulle komma åt honom, därför fick jag verkligen fokusera på att båda sittbenen var på sin plats. Fokusen med arbetet var att få bakbenen att komma igång riktigt ordentligt, få in högerbak helt för rakriktningens skull och få honom att verkligen suga tag i bettet. Bitvis hittade vi dit väldigt fint men sedan var de de stunder där allt kändes hopplöst.

I slutet av träningen fick jag rida med tygelbrygga, något som fungerade väldigt bra oavsett gångart. I högergaloppen fick hittade jag verkligen en bra känsla idag, den höll dessutom i sig utan att försvinna när något föll samman igen.

Känslan efter dagens träning är faktiskt bra. Visserligen var det fler mindre bra stunder än bra stunder men alla de där bra stunderna väger upp. När högerbak hittar in i ramen blir allt så bra, han bli så fin och ridkänslan är verkligen på topp. Jag tror att det uppstått en spänning/liten stelhet i det där högra bakbenet för han har varit lite mer slingrig med det nu efter vilan, därför ska jag försöka få tag i en massagetid för att få lite hjälp på traven. Även om det går att lösa med stretchingridning är det aldrig fel med lite extra uppmjukning. 

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback