Jumanji - 12 januari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 12 Januari 2013 kl. 19:25 i Ridpass - Jumanji
Idag blev det ridning på Jumanji i ridhuset, det var riktigt länge sedan. Var tvungen att klicka mig bakåt i arkivet, sist jag red honom var i slutet av november och då red jag barbacka och sist vi red ordentligt var ganska precis två månader sedan!

Vi tog det i alla fall lite lugnt, joggade mest bara och jag kände igenom honom. Travade fram på fyrkantsspåret och jobbade med rakriktning på de raka spåren och böjningen i hörnen, utöver det red jag även lite tempoväxlingar. Gick in något varv på en volt här och där för att få känna lite extra på just böjningen dessutom.

Galoppen sköt jag upp lite (i respekt mot övriga i ridhuset, galopp för Jumanji är inga problem men hästarna i mitt sällskap tyckte att galopp blev lite väl roligt) men kände lite på den bara i slutet, både på fyrkantsspåret och på volt. Varierade mellan lättsits och nedsittning, båda delarna fungerade utmärkt. Jag travade sedan av lite lätt innan jag gav mig.

Jag är nöjd med ridpasset, så roligt att äntligen få rida honom lite igen. Han har blivit så fin, tänker tillbaka på den tiden när han inte vågade ta stöd i bettet, blev jättestark i högertygeln samtidigt som vänstertygeln knappt fanns och det tog hela passet att få honom på plats: den häste finns inte längre. Nu lullar han glatt på i sin låga form, lösgjord och fin i kroppen. Underbart att sitta på en sådan stabil häst dessutom, finns bara positiva bitar idag!

Bild från i höstas.

Kommentarer
Kommentar av: isasriddagbok.blogg.se

vem är det som rider när inte du gör det? :)

Svar: Min lillasyster :)
Jennie Börs

2013-01-14 @ 13:20:19
Blogg: http://isasriddagbok.blogg.se/
Kommentar av: .

tycker om din blogg:-)

Svar: Tack! Roligt att höra. :)
Jennie Börs

2013-02-08 @ 15:21:37
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback