Con Rise - 23 januari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 23 Januari 2013 kl. 22:28 i Ridpass - Andra hästar
Idag var det dags för ridlektion igen, dressyr och skänkelvikningar var dagens tema. Jag fick rida en betydligt större häst än vanligt, nämligen Con Rise. Sist jag red honom var under igångsättningen i somras och jag har nog bara ridit honom två gånger innan dess.

Vi började med att skritta lite innanför spåret och gjorde lite framdelsvändningar med jämna mellanrum, själva vändningarna var bra men där emellan blev han gärna lite kort och spänd i steget. Efter ett tag började vi trava, fortfarande innanför spåret, och där fick jag jobba massor med rakriktningen. Högerbak ville inte riktigt komma in i ramen i något varv men vi kämpade på, i övrigt kändes han lite halvspänd och ojämn i tyglarna. Galopperade sedan på det ordinarie fyrkantsspåret, där var det lättsits som gällde och föröska få ut halsen och sprången som gällde. Han blir gärna att gå mer uppåt än framåt, men hittade en bättre och bättre känsla.

Tog en liten skrittpaus och det tog en bra stund innan jag hittade rätt takt i skritten, han ville gärna bli hastig och rinna iväg. Rätt som det var trillade däremot poletten ner och då blev känslan så mycket bättre. Vi gick sedan in i en övning, som bestod av att vi skulle rida skänkelvikning på hörnlinjen, vid väggen skulle vi vända in på en diagonal mot kortsidans mitt, hörnpassering i hörnet och in på diagonalen efter hörnet i skänkelvikning in till X, där skulle vi ändra riktning mot bokstaven i hörnet och sedan genomför en hörnpassering och börja om igen.

Vi började övningen i vänstervarv, hittade ganska snabbt flytet i vänsterskänkelvikningen medan den för höger skänkel blev lite knackigare till en början. På de diagonala linjerna fick jag rida på i lite ökad steglängd vilket fungerade på bra och sedan fångade jag upp genom hörnen igen. Kände hur han bit för bit släppte efter, ridkänslan blev dessutom jättebra. Provade att sitta ner lite på honom bitvis där det fungerade, så varvade lite mellan lättridning och nedsittning. När vi bytte varv blev det ännumer motstånd för högerskänkeln men det blev ändå bättre och bättre, vänster blev även den lite jobbigare eftersom den låg på en linje. Men jag kände ändå hur han släppte igenom ytterligare lite för varje skänkelvikning.

Avslutningsvis travade vi av på fyrkantsspåret. Jag hade kunnat trava hur länge som helst, för jag hittade verkligen en bra känsla. När jag sedan skulle sätta mig ner för avsaktningen till skritt kände jag verkligen hur jag kom åt honom bra. Det var lite svårt att hitta en bra skritt som avslutning eftersom han var trött i bakbenen, men lyckades hitta en någorlunda bra känsla med takten i alla fall.

Jag är väldigt nöjd med dagens lektion, verkligen en rolig pålle det där! Traven är bara för underbar när han kommer igenom och in med bakbenen ordentligt måste jag säga. Finns inte mycket som jag kan klaga på tycker jag, han skötte sig bra och det tycker jag även att jag gjorde. I skänkelvikningarna fick jag verkligen träna på det jag behöver som mest: bara rida igenom utan att krångla till det.

Efter dagens ridpass fick jag ett sånt där sug efter storhäst också. Det går verkligen i vågor, men jag måste kanske börja vänja mig med tanken i alla fall. Känner mig faktiskt inte så liten på honom och Susanne sa att jag såg alldeles lagom ut, hmh, han är minst 30cm högre än Miro! Visserligen är Con Rise väldigt smäcker medan Miro har väldigt mycket massa. Bjuder på två bilder idag, en från när Karin och Con Rise tävlade dressyr för första gången och en otroligt charmig bild som visar skillnaden mellan Con Rise och Miro i storlek!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback