Miro - 16 januari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 16 Januari 2013 kl. 21:36 i Ridpass - Miro
Göranträning stod i dag på schemat som jag nämnde tidigare. Miro blev lite skeptisk när vi kom in i ridhuset och ena dörren var alldeles vit av frost, men jag måste säga att han hanterade hela situationen väldigt bra! Han har blivit så klok och har verkligen skaffat sig en större tillit för mig som ryttare.

I den individuella framridningen jobbade jag mycket med rakriktningen, något innan för spåret. Pernilla sa åt mig i måndags att tänka på att aktivera högerbak istället för att fånga in högerbogen, tänkte så och jag fick genast en mycket bättre känsla av rakriktning. Jag ka även in lite större volter där jag jobbade med att han skulle vara rund i hela kroppen genom hela volten, utan att han försökte trycka sig mot någon skänkel.

När vi sedan började träningen fick jag börja korta ihop honom, Miro ville gärna bli lite för snabb i takten och springa iväg. Jobbade både längs fyrkantsspåret och på volt, när jag sedan hittat den rätta takten började vi rida lite skänkelvikningar på hörnlinjen. Det flöt på rätt så bra i alla fall, fick inte till någon wow-känsla i dem men de var ändå okej. Vissa blev bättre än andra, men jag hittade inte det där bra flytet som vi kan ha. Mellan skänkelvikningarna flöt det däremot bra.

Därefter gick vi över till lite skrittarbete, vi jobbade med bakdelsvändningar som är en svaghet för Miro. Började med att göra några större vändningar och det fungerade helt okej i alla fall, men att få ner ytan är svårare. Åt vänster kan vi hitta ett något bättre vändningar med höger är riktigt svårt. Miro skjuter över hela sadeln och mig på yttersidan, smiter undan och håller på. Slutade relativt bra i alla fall, efter många om och men. Fick rida sluta på volt och sedan göra vändningen ur det.

Galopparbetet började längs fyrkantsspåret där vi fick lägga lite volter här och var, började med lite större och sedan slutade vi på 10m volter. Avslutade även båda galopperna med lite förvänd galopp som i LA:1, men red även två hörn efter det. Har inte ridit förvänd galopp på säkert två månader, men det fungerade bra! Travade sedan lite där känslan i traven blev ännu bättre när jag fick sätta ihop honom ytterligare lite, därefter gick vi in på en volt i skritt. Där fick vi fatta galopp från skritt, galoppera några få samlade språng och sedan bryta av till skritt igen, så rullade det sedan på. Fick till en hel del bra fattningar trots lite mer krav i dem (har ridit väldigt kravlösa skrittfattningar då Miro tjurade ur som tusan vid förra träningstillfället, har nu mest lekt fram skrittfattningarna och tydligen har det gett resultat!) och vissa avbrott blev bra även dem. Miro var lite väl på vilket gjorde att han gärna villa småtrava istället för att skritt men när han väl kom till ro så.

Vi avslutade sedan med att trava av och lägga ner formen lite. När jag började rida lätt blev takten lite hastig först men sedan hittade jag tillbaka.

Jag är nöjd med träningen idag. Blev lite riktig dressyrridning och det fungerade faktiskt bra, Miro tjurade i stort sätt bara lite i bakdelsvändningarna och det är förståeligt. Han har trots allt väldigt svårt i det arbetet, men det blir bättre i alla fall. I övrigt kändes det som vi hittade ett bra arbete utifrån de förutsättningar som vi har i dagsläget. Jag kan inte vara annat än nöjd, helt enkelt.

Kommentarer
Kommentar av: JUICY COUTURE トリーバーチ(Tory Burch) ANNASUI(ア

Needed to put you this bit of note to give thanks yet again for the fantastic strategies you have featured on this site. It's remarkably generous of people like you to present openly precisely what a number of us could possibly have advertised for an e book to get some dough for their own end, even more so since you could have done it if you considered necessary. These guidelines also served as a fantastic way to be certain that other people have the same zeal just like my very own to realize great deal more regarding this condition. I think there are many more fun situations ahead for many who check out your blog.

2013-01-18 @ 14:33:01
Blogg: http://www.cruiseshiplawyersblog.com/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback