San Remo - 7 februari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2013 kl. 22:15 i Ridpass - Andra hästar
Idag red jag istället för mamma på hennes lektion och då fick jag för första gången prova på att rida San Remo. Tror inte att han fått någon närmre presentation innan här på bloggen, men han är i alla fall en skimmelvalack i lite yngre ålder som varit på ridskolan sedan i slutet av sommaren.

Till en början ville han gärna springa lite fortare än han skulle, jag fick verkligen bromsa med hela magen och vara observant för han gjorde verkligen små, små tjuvökningar som verkligen inte märktes eller gjorde att det kändes konstigt (förutom att vi hela tiden hamnade lite för nära den framför). Efter en stund hittade vi i alla fall en bra takt. Det här var när vi travade fram.

Vi gick sedan in i en övning som bestod av att vi skulle rida på ett fyrkantsspår innanför det ordinarie spåret och där skulle vi göra en vändning på framdelen i varje hörn, vi började i höger varv. San Remo har lite svårt för det här med sidförande skänkel men vi lyckades få till många bra vändningar trots det då han förstod mer och mer vad han skulle göra för någonting, duktiga hästen.

Sedan travade vi lite på volterna åt båda hållen, där hittade jag honom ännu bättre i travarbetet och han kändes fin. Efter det gjorde vi övningen i skritt fast åt andra hållet, det var lite svårare åtr vänster varv men han gjorde trots allt många bra vändningar när han fick ta sin tid. Travade sedan lite till och känslan blev bara bättre och bättre!

Jag är väldigt nöjd med ridpasset. San Remo var en väldigt trevlig häst som jag mer än gärna rider igen, jag tycker att jag hittade honom väldigt bra och det tyckte även Pernilla. Jag kände mig väldigt stabil, jag kunder verkligen sitta upp ordentligt och handen den var så stabil och jämn som den ska vara, ett bevis på att Miro lurat mig endel på den biten. Bra ridpass helt enkelt, kunde inte gått som mycket bättre.

Tyvärr har jag inga bilder på San Remo, i alla fall inte på den här datorn.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback