Samritha - 22 februari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 22 Februari 2013 kl. 22:05 i Ridpass - Andra hästar
Idag har jag dressyrtränat, på ridskolehäst! Det var projektträning idag men eftersom Miro inte får ridas riktigt ännu nu efter massagen valde jag att ta en ridskolehäst istället, variation är alltid nyttigt. Var nästan minst 2,5 år sedan jag tränade skolhäst senast, så det kändes lite nostalgiskt att hämta in en av skolhästarna (tyvärr var det ju varken Blacky eller Zanzibar, tiderna de ändras).

I den individuella framridningen kände jag mig lite förvirrad, det är svårt att veta hur man ska lägga upp det hela på en häst man ändå inte ridit jättemycket. Jag började med att jobba henen lite i skritten, kände efter rakriktningen och att bakbenen var med eftersom jag vet att hon gärna blir lite kort där. I traven började jag sedan jobba vidare med att hitta en lite lite längre linje på henne och sedan la jag även in lite övergångar på långsidorna, med målet att få en rak häst både in i avsaktningen och även i igångsättningen igen. Travade även lite på 20m volt och där blev det mest att försöka hitta voltspåret.

När själva träningen sedan kom igång fick jag först jobba lite på fyrkantsspåret och sedan på 20m volt. Allting jag gjorde skulle ske genom sitsen, precis som vi jobbat med på Miro. Minskade även volten och där fick jag jobba en hel del för att hålla henne i ramen då hon gärna ville smita undan. Följande gjorde vi i båda varven och mycket av det jag fick jobba med handlade om att få in högerbak ordentligt.

Sedan började vi jobba nedsuttet och då gjorde vi lite allt möjligt, red på 20m volt, la in 10m volter lite till och från och jobbade med att få till bra hörn. Allting skulle fortsätta att ske genom sitsen, så fick verkligen aktivt jobba med mina höfter. Red även lite öppnor på långsidorna. Övningarna rullade på och gick i varandra lite, blev lite småvarierat helt enkelt. Jag fick i alla fall rida som bara den för att nå resultat, den saken är klar.

Jag är väldigt nöjd med träningen. Det kändes verkligen nyttigt att få rida en annan häst individuellt, framför allt eftersom vi lyckats få fram varit ifrån mina nya problem verkligen sitter. Det är höfterna som hamnar i "bakåtläge" eller vad man ska säga och därav kommer min framåtvikning, så nu blir det enklare att jobba vidare när vi verkligen ver problemet. I övrigt är jag nöjd med Samritha, även om vi inte riktigt kom helt till en eftergift där hon var helt stadig så fick jag ändå igång hennes bakben så hon fick trampa på ordentligt. Hon är ju några modeller större än Miro och mycket mer häst att rida, men roligt är det! Till och från hittade vi helt till eftergift och däremellan hittade jag en bra känsla trots allt, fick flera bra upplevelser där jag verkligen kände hur jag kom åt henne på ett bra och helt rätt sätt. Nyttig och rolig, så kan träningen beskrivas!

Samritha tog sig en liten vilostund nu på kvällskvisten. :)

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback