Jumanji - 27 februari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2013 kl. 23:05 i Ridpass - Jumanji
Red som jag nämnde Jumanji även den här veckan på lektionen, trots att vi hade hoppning på schemat! Rytm och kontroll tyckte jag lät utmärkt på Jumanji, för rytmen är hans absolut starkaste sida och han är ganska kontrollerad för den delen också.

I framridningen var han spänd, så i traven fick jag mest bara göra så lite som möjligt men samtidigt vägleda lite försiktigt för att han skulle komma till avspändhet. I galoppen var han skapligt taggad kan jag säga, blev lite småstark men å andra sidan kändes han rätt så reglerbar och galoppen var jämn och fin. När vi travat och galoperat åt båda varven blev det lite skrittpaus innan vi började trava lite bommar. Bommarna låg längs längs ena långsidan, tre serier med tre bommar i vadera med en liten glugg emellan. Jumanji började här slappna av bättre vilket ledde till att steget blev mer avspänt och längre, han var fin både över bommarna och där emellan.

Sedan var det dags för själva hoppningen, en serie på en långsidan med tre hinder med ett galoppsprång emellan. Först fick vi hoppa det med enbart upphöjda bommar i princip, vi pluppade utan problem över åt båda varven. Till vänster blev det lite snett och trassel med galoppen eftersom han är lite svagare där, men inga större problem. Det höjdes sedan upp lite och vi fick komma igen, även där flöt det på. Till höger fick han trampa lite väl intill på första hindret vilket gjorde att han backade av lite, men med rätt stöttning kom han enkelt vidare trots det. Till vänster blev det mycket rakare, speciellt när vi tog om det en extra gång. Avslutningvis togs hindret i mitten bort och det blev därmed tre galoppsprång emellan, kom en gång åt vänster och det flöt på fint mellan hindren. Jumanji spände till lite emellan (antagligen för att något ändrades) men det var fortfarande rakt och rytmiskt där emellan.

Travade sedan av och även där fick jag en bra känsla. Jag är nöjd med passet, finns inte mycket att klaga på inte. Jumanji gör det han ska och jag gör det jag ska, då blir det bra helt enkelt. Jag känner mig trygg i situationen och kan agera och ta rätt beslut där det behövs, Jumanji är dessutom trygg och snäll mot mig.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback