Jumanji - 25 februari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 25 Februari 2013 kl. 21:59 i Ridpass - Jumanji
Blev ett dressyrpass för fuxen idag, eller ja, ett enklare pass med dressyrsadel i alla fall. Gjorde inga avancerade saker utan fokuserade istället på lösgjordheten hos honom.

Började med att rida fram enkelt, lite längre tygel för att bara låta honom komma igång och själv hitta fram till bettet. När vi travat lite åt båda varven efter han hostat färdigt tog vi lite galopp på fyrkantsspåret i lättsits, Jumanji var superduper pigg så lät honom galoppera på i ett friskt men kontrollerat tempo.

Efter det här hade han börjat komma igång i kroppen ordentligt och hittade fint fram till bettet, så utifrån den började vi jobba lite längs fyrkantsspåret innan vi började arbeta på 20m volten istället. Där fick han ställa och böja sig ordentlig, jobbade aktivt med att rama in bakbenen och han hittade in bättre och bättre i ramen. Gjorde givetvis följande åt båda varven. Tog sedan och arbetade honom på samma sätt fast i galoppen och så fin han blev. Minns när vi provred och han blev segstark i galoppen, nu arbetar han lugnt och fint på volten som ingenting med en fin kontakt med hand och bett.

Travade sedan lite på fyrkantsspåret nedsuttet, även där kändes han fin och det kändes verkligen att bakbenen följde med ordentligt in under kroppen. När jag fått en bra känsla åt båda varven travade jag av honom lite enkelt bara och den fina känslan den höll i sig!

Jag är nöjd med herr fux. Det är så roligt att sitta på en sådan stabil ponny ibland, det blir en sådan kontrast till Miro. Det är även roligt att känna all utveckling som Jumanji har gjort och precis som Pernilla sa till mig när jag travade av efter torsdagens hoppning: "Det går att lära gamla hundar att sitta". Jumanji arbetar på med en positiv inställning även om han tycker att det är lite småjobbigt, han är så duktig så.


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback