Jumanji - 20 februari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 20 Februari 2013 kl. 22:00 i Ridpass - Jumanji
Idag blev det spontant bestämt att jag skulle rida Jumanji på min lektion, eller ja, jag skulle rida honom och valde att köra två flugor i en smäll för att slippa stressa från ridhushålet till min lektion eftersom de går i varandra. Var över en månad sedan jag red honom nu så det var bara roligt att får rida honom igen, drog dessutom på dressyrsadeln eftersom vi hade dressyr med inriktning på slutor.

När vi började trava igång kändes det väldigt konstigt till en början, har ridit Miro och storhästar så mycket på slutet så Jumanju kändes väldigt trippig i steget. Det var dessutm ovant att rida honom i dressyrsadel till en början. När vi travat igång och galopperat släppte det lite spänningar i alla fall och Jumanji hittade fint in i ramen mer och mer.

Vi arbetade sedan med lite skänkelvikningar och slutor på volt i vänstervarvet, slutorna gjorde han bra med skänkelvikningen var lite stöttig eftersom han tyckte det var väldigt jobbigt. Skänkelvikningarna blev i alla fall bättre och bättre. Vi travade sedan lite på volterna, ökade och minskade volten i båda varven. Jumanji kändes fin och han fortsatte att hitta in ännu mer i ramen.

Övningen bestod sedan av skänkelvikning på hörnlinjen och sluta på den långsidan som var upp mot spegeln, i det här arbetet började jag även arbeta honom nedsuttet. Vi började i högervarvet och där var slutan väldigt jobbigt, fick verkligen vägleda honom rätt för han tyckte det var superjobbigt men han gjorde det bra. I skänkelvikningarna var det lite motstånd, men det blev bättre och bättre. I vänstervarvet flöt slutorna på mycket bättre, allting kom så naturligt där istället. I skänkelvikningarna var det lite motstånd även här, men de blev även där lite bättre för varje gång.

Vi travade sedan av och Jumanji kändes då lösgjord och fin. Jag är nöjd med passet och ponnyn, han är så duktig så. Jobbar på och försöker verkligen även om han tycker att det är lite jobbigt och tar emot. Finns inte mycket att klaga på inte!

Ska man vara dressyrponny, ska man vara det ordentligt!

Kommentarer
Kommentar av: Sofia

Du har en grymt snygg blogg! Headern och designen är as snygg! Älskart! ;)

Ha det bra! :)

Svar: Ååh, tack så mycket! :) Ha det bra själv. :)
Jennie Börs

2013-02-21 @ 09:57:17
Blogg: http://sofiaronvall.blogg.se
Kommentar av: Theresé Hägglund

Dina nya sporremmar kommer passa riktigt bra till ditt vit/rosa mias schabrak och pannband och allt annat rosa :D

Svar: Tack så mycket! Det tror jag också, hihi. :) Tack dessutom för att du fick mig att äntligen förstå varifrån alla besökare kom, hade helt glömt bort att tävlingen avslutades här i dagarna och kunde absolut inte koppla det till följande. :)
Jennie Börs

2013-02-21 @ 18:55:12
Blogg: http://tessiss.blogg.se
Kommentar av: Theresé Hägglund

Sv; Så lite så! ;) Ha de bra å grattis igen :D

Svar: Tack och åter igen tack! :)
Jennie Börs

2013-02-22 @ 09:13:05
Blogg: http://tessiss.blogg.se
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback