Con Rise - 13 februari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 13 Februari 2013 kl. 22:10 i Ridpass - Andra hästar
Dressyrlektion med öppnor som inriktning och jag fick rida Con Rise, inget mig emot.

Jag kände redan från början att han var lite stel i sitt högra bak och var väldigt sned, följande ledde till att jag blev lite spänd för att han skulle hitta på någonting. Vi började med att rida skänkelvikning från långsidan och in på kvartslinjen, i vänstervarvet hittade vi ett bra flyt medan det var lite trögare i högervarvet. Vid ett tillfälle i högervarvet blev han spänd på grund av läktaren mitt i en skänkelvikning vilket ledde till en liten resning, något som gjorde mig ännu spändare.

När vi började trava på volterna kunde jag börja slappna av lite igen, när jag kände att han faktiskt slappnade av lite mer. Fick jobba med rakriktningen på honom i båda varven och i framför allt högervarvet där han till en början bara backade av och vägrade få högerbak under magen. Det släppte när jag red lite extra framåt i alla fall. I traven fick jag verkligen en bättre och bättre känsla. Skrittade sedan lite på volten, där blev jag lite spänd och passiv vilket även smittade av sig på honom, men när jag slappnade av själv och sådär blev det mycket bättre.

Galopperade sedan lite på volten i båda varven, kändes mest stappligt men det berodde nog mest på att han ger en väldig "uppåt en framåt"-känsla i galoppen och för att jag inte alltid fick med mig hela hästen där jag ville. Bitvis hittade jag dock en bra känsla, korta stunder till och från.

Sedan började vi med öppnorna, red så att vi red öppna mot spegeln och sedan vände vi rätt upp från A varje gång och bytte varv vid C. I vänsteröppnorna hittade vi rätt på en gång medan vi i högeröppnorna hade lite större problem eftersom det blev jobbigt för honom, men tillslut hittade vi ett bätte flyt även där tills han blev trött. På medellinjen varierade jag steglängden, framför allt framåt för att han skulle finna lite energi till själva öppnan senare.

När jag travade av fick jag variera tempot och sätta ihop honom lite extra till och från. Fick till en bra känsla och hästen var dessutom rak då.

Jag är nöjd med passet, även om jag kanske inte var i bästa fokus. Lite spänd var jag allt även om det släppte bättre och bättre. Con Rise blev bara finare och finare ju mer det släppte efter och allt ger han en härlig ridkänsla!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback