Åsebo Ryttarsällskap: 10 februari 2013

Publicerat av Jennie Börs den 10 Februari 2013 kl. 20:36 i Tävling
Idag har vi varit iväg på årets första "tävling", en Pay & Jump i Åsebo närmare bestämt. En liten komma igång tävling på året för Johanna och Jumanji, mest för att få komma ut och testa på helt enkelt. Höjderna höll vi ner eftersom det är planen just nu, bättre med lägre höjder för att bygga självförtroende innan ribban höjs igen.

Jumanji, den lilla skitponnyn, bestämde sig i morse för att han inte tänkte gå på transporten utan Miro. Efter ungefär en halvtimme fick Johanna i alla fall in honom i transporten så lite sena iväg åkte vi. Väl på plats blev det lite tajt med tid, men det fungerade bra trots det. När vi skulle hem igen gjorde han lika dant, den här gången var det jag som skulle lasta. Helt galet vad stark och envis han är, precis som Evita när hon fick för sig något. Han backade hej vilt, nästan över hästar och människor, och jag bara gled med på den hala snön. Jag fick i alla fall in honom problemfritt efter en liten stund. Nu åter till hoppningen...

70cm (LD-10)
De tre första hindren flöt på bra, sedan blev det en lite konstig väg till fyran som dessutom var lite tittigt. Det blev ett stopp men på nästa försök hoppade han. På hinder nummer sex såg man verkligen hur hela hästen stannade upp några meter innan hindret så där blev det ett stopp, samma sak när de kom om igen. De la sedan ner övre bommen och när Johanna kom i trav emot hoppade han, om än väldigt spänt.

80cm (LD)
Två stopp blev det i den här klassen, på nummer ett och fem. Johanna sa att det var hennes fel då hon bromsade honom när han blev lite stark, istället för att bara släppa fram honom. Övriga hinder hoppade kom de över även om man såg att Jumanji tittade till och blev spänd, men när Johanna stöttade honom hoppade han utan problem. De hinder de blev stopp på var inte speciellt tittiga alls. Skönt att dessutom komma runt hela banan!

Dagen är vi nöjda med trots allt. Vi har fått tagit igenom Jumanjis nyinlagda lastningstester och starterna var bra även dem, trots lite stopp. Johanna kommer säkert göra en mer grundlig utvärdering på sin blogg, så kika in där om ni är intresserade av det!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback