Miro - 5 december 2013

Publicerat av Jennie Börs den 05 December 2013 kl. 21:41 i Ridpass - Miro
Dagens pass är jag riktigt nöjd med! Hade en väldigt bra plan (blev inspirerad från gårdagens dressyrlektion) men ändrade om den lite då jag inte blev ensam i ridhuset, det var nämligen en övning som är enklast att genomföra om man är själv/alla ligger i samma övning. Omplaneringen blev däremot bra även den!

Fokuserade mycket på att Miro skulle ta för sig själv, precis som på träningen förra veckan. Handen i framåtläge och sedan red jag med sitsen och skänkeln. Det är verkligen inte helt lätt, jag vill gärna ta åt mig handen lite i övergångarna eller kompensera avsaktningar med att hamna ytterst lite i bakåtläge, gäller att vara konsekvent på sitt eget beteende. Jag fokuserade minst lika mycket på mig själv, om inte mer, än på Miro eftersom att han gör rätt om jag gör rätt. I det där fokuserade jag mycket på rakriktning och böjning, jag red även övergångar med jämna mellanrum för att checka av. Gjorde följande i alla gångarter. I galoppen avslutade jag med att gå över i förvänd och bara rulla på, fortfarande lika fokuserad på mig själv och inte låta honom tjuvöka tempot. Avslutade med att lägga honom på en volt där jag red med unghästtänk, låg bred hand och sedan bara rida honom fram och ner till stödet i handen. Fungerade riktigt fint och jag fick precis den rundheten som jag ville ha i honom.

Summeringen av dagens pass är: jag är riktigt nöjd med både mig själv och Miro. Miro kändes fräsch i kroppen och jobbade på bra, det skummade ur munnen hela passet(!) vilket är stort för den lilla herren. Jag skötte mig bra också, fick framför allt vara stenhård i galopp-travövergångarna: det är inte lätt att sitta kvar i den där traven i hoppsadel i hoppläder alltså. Ibörjan tyckte jag även att vi fick väldigt dåligt flyt i hörnen i vänstergaloppen, vi flöt liksom ut till väggen (red innanför spåret) men efter en stund kom jag på att jag glömt en av de viktigaste detaljerna. Det var givetvis min axelposition som spökade, inte konstigt att det känns så när ytteraxeln snarare hamnar i lite bakåtläge än att gå med ordentligt framåt.


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback