Miro - 3 december 2013

Publicerat av Jennie Börs den 04 December 2013 kl. 13:25 i Ridpass - Miro
Att låta Miro vila inför Göranträningen var ett av mina mindre smarta drag, men nu blev det såhär den här gången. Har ju ridit med helt andra krav dessutom dess för innan, det var över två veckor sedan jag verkligen satte ihop honom och sådär, vilket märktes. Miro kändes i alla fall väldigt pigg, mjuk och färsch i kroppen vilket kändes väldigt bra!

Den individuella framridningstiden blev lite kort, jag blev stressad eftersom jag inte skulle hinna med min tänkta plan och därför blev allt bara oplanerat. Jag red runt utan plan och fick inte alls koll på det jag tänkt. Första halvan av träningen fortsatte lite i samma mönster, jag kände att jag inte var tillräckligt fokuserad och Miro blev lite småspringig. Att rida öppnor och volter fungerade inte alls, fick inte alls till det med böjningen oavsett om det var trav eller galopp. Resultat av stressad ryttare utan fokus, för Miro skötte sig faktiskt bra.

Efter att ha ridit ha yrat runt lite i både traven och galoppen skulle vi skritta lite, givetvis skulle bakdelsvändningar läggas in. Vet inte ens sist jag red bakdelsvändningar och även här var jag fortfarande lite inne i mitt "ofokuserade stressmode". Om vi har svårt för bakdelsvändningar i vanliga fall gjorde det inte saken bättre kan jag säga. Här blev Miro även lite irriterad efter en stund, som tur var visade han det idag i alla fall bara genom att bli väldigt på och vilja springa ifrån. Så skönt att det inte framkallade något annat trots i alla fall. Den reaktionen var snarare bra, för kändes som jag kunde ta med mig det taggade över till det andra arbetet sen. Fick mycket bättre koll i både traven och galoppen efter det. Red lite förvänd galopp och skritt-galoppövergångar innan vi avslutade med öppna-volt-sluta i traven.

Sammanfattningsvis är jag helt okej nöjd med tanke på alla förutsättningar. Känner att vi var inte riktigt redo för öppnor och slutor idag till exempel, men nu är det som det är. Min stresshet och spändhet påverkade även mycket det, sen var det även lite andra känslor som spelade in. Sisen och det kändes okej även den, måste däremot sluta upp med att hamna i bakåtläge med överlivet i alla övergångar. Kom i alla fall på mig ofta så att jag kunde tänka om, men jag får inte göra det till en vana.

Ska boka in lite träningar för Pernilla nu framöver också, riktigt taggad på att ta tag ordentligt i vinterns träning. Tycker vi har en bra grundtanke med det kommande upplägget, kommer hjälpa både mig och Miro i alla led.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback