Miro - 25-27 december 2013

Publicerat av Jennie Börs den 27 December 2013 kl. 21:56 i Ridpass - Miro
Vad har jag gjort för att få så här mycket positiv respons från Miros sida? Och vad har Miro för lurt i baktanke med det hela? Ja, vi får väl se om det kommer något bakslag. Alltså det är verkligen helt galet hur fin Miro varit de tre senaste dagarna, han har bara sagt ett tokpositivt ja till allt. Han svarar för skänkeln för minsta touch, travar på för kung och fosterland och ger bara den häftigaste ridkänslan som går. Jag har verkligen suttit med ett tokstort leende på läpparna. Han är verkligen lycka.

På juldagen red vi ett väldigt basicpass, mycket temopväxlingar och övergångar mellan alla tänkbara gångarter. Hade dessutom en cavalettiserie utlagt på medellinjen som vi travade över. Miro kändes väldigt mjuk och fin samtidigt som han lyssnade bra både fram och tillbaka. Han var rak både innan och efter bomserien men över gick det lite både hit och dit, han tittar liksom till och tappar riktningen lite. Tillslut fick vi till det bra från båda hållen i alla fall. Väldigt nöjd med honom.

Igår, annandagen, laddade jag för ett dressyrpass. Miro kändes fortfarande sådär fin. Jag red arbetade mycket på medellinjen i traven, superbra att rida rakt upp mot spegeln utan väggar. Varierade mycket på ställningen där, sedan red jag mycket tempoväxlingar/övergångar på långsidorna. Red lite på medellinjen i galopp också. Avslutade sedan på fyrkantsspåret, mycket tempoväxlingar i trav och galopp. Red även lite förvänd galopp. Allting flöt på så fint och Miro kändes riktigt fin.

Idag tog jag ett joggingpass bara. Tempoväxlingar och lite övergångar på fyrkantsspåret till en början och sedan fortsatte jag på mittvolten. Lika fin var han idag. Jag var tvungen att tjuvkika i spegeln på hans trav och jag förstår mycket väl varför det är svårt att sitta ner i hoppsadeln. Riktigt fin var han även idag, precis där jag vill ha honom.

Sammanfattningsvis kan jag säga att traven är riktigt bra nu. Bakbenen är helt med och jag kan variera honom bra, han lyssnar därför väldigt bra båda framåt och tillbaka. Galoppen är lite svårare, i arbetsgaloppen eller över det galopperar han på riktigt bra genom hela kroppen men det är lite svårare när jag försöker ta tillbaka honom lite extra. Han blir i alla fall inte stötig i bakbenen längre men däremot känner jag att han inte riktigt kommer igenom ryggen och fram till bettet. Men det kommer! Han lyssnar i alla fall bra på signaler både fram och tillbaka.

Jag har även fokuserat mycket på mig själv under dessa dagar. Huvudet får inte läggas på sne åt höger och jag måste gå fram ordentligt med ytteraxeln vid böjning åt vänster. Jag har även ridit i den "lilla ramen", inga problem alls då han accepterar den så väl just nu. Har även fokuserat mycket på att armbågarna verkligen ska vara nära och intill kroppen, samtidigt som handen är lagom mycket buren och still. Kan vara så att min egen ridning är en av anledningarna till en fin ponny, gör jag rätt är det ju trots allt större chans att han gör rätt. Tror även att någon kan ha matat honom med pepparkakor.

Imorgon blir det lite lugnt för honom efter dessa kanondagar, imorgon får han nämligen skritta ut i Jumanjis sällskap.


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback