Merry Christmas

Publicerat av Jennie Börs den 25 December 2013 kl. 12:56 i Vardag
Gårdagen började precis som de senaste jularna har gjort: i stallet. Vi morgonpigga julaftonsfirare bjöds till och med på snö dagen till ära, ett vitt täcke låg över marken medan flingorna föll. Tyvärr regande den snart bort igen. I stallet började vi som vanligt med att släppa ut lika förvånade hästar som vanligt innan vi satte igång och fixa i ordning allt i stallet. Sedan satte julgodistillverkningen igång så att när hästarna fick komma in igen runt sju fanns godis upphängt i boxarna och i krubborna låg tårtor med äpplen, morötter och betfor på. Under tiden som hästarna åt åt även vi vår frukost, runt en timme senare var alla färdigätna igen och hästarna släpptes ut igen. Efter det fixade vi det sista. I år var vi snabbare än vanligt och redan vid niotiden var jag och Johanna påväg hemåt igen.

 
Väl hemma igen tittade jag på julkalenderns sista avsnitt, som enligt mig slutade väldigt bra. Julkalendern blir man aldrig för stor för så länge det är en bra julkalender. Umgicks sedan med familjen, mormor, Jim och morfar som var här och åt frukost. När de åkt gjorde jag jultårta till kaninen, kändes lite konstigt att bara göra en. För två år sedan var det tre, förra året två och nu bara en. Julstädade lite åt henne också innan hon fick sin tårta, hon var däremot inte så jättehungrig tror jag. Kanske för att hon fått lite annat att äta på medan jag städade.

 
Jag gjorde sedan i ordning mig för julafton och under tiden kom farfar hit. Lagom tills jag var färdigfixad var det däremot bara att dra på sig överdragskläder för att gå upp till stallet eftersom vi hade jouren. Väl hemma igen hade farmor också kommit och det var dags för jullunch innan som var färdig i tid till Kalle Anka började. Missade däremot större delen av programmet, precis som vanligt, eftersom jag var ordentligt trött efter att ha gått upp tidigt och antalet sömntimmar blivit allt för få.

När jag vaknade till igen blev det lite mer tv-tittande innan det var dags för paketutdelning och paketöppning. De största julklapparna har jag redan fått, Stockholm International Horse Show helgen och Thailandresan som blir av i april. Fick trots allt lite paket, inga hästsaker förutom en dalahäst i trä och en i porslin. Jag är väldigt nöjd över det jag fick i vilket fall. Ska även beställa en ny hemmaridhjälm till mig själv i julklapp, har funderat på det enda sedan i somras men nu ska jag slå slag i den saken.

 
Kvällen bjöd på mer tv-tittande och en promenad till stallet för kvällsfodring. Vi gick även förbi på kyrkogården för att tända ljus på några gravar. Hemma igen åt vi lite mer innan kvällen avslutades med filmen "Hur många kramar finns det i världen".

Jag är nöjd med min julafton som firats med familjen och djuren. Katten låg och sov på sin säck (ni vet bilderna som jag laddade upp i förrgår) fram tills vi delade ut alla julklappar, han såg verkligen helnöjd ut. Just nu är det julkalendermaraton här hemma som varje juldag, jag sitter och tittar med ett halvt öga eftersom jag redan sett den. Mot eftermiddagen blir det stallet och ridning på Miro.

Jag hoppas att ni alla har haft en lika bra julafton som jag!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback